Görüş Bildir
Haberler
Dövizdeki Artışın Etkisi: İlaçlara Zam Geldi

Dövizdeki Artışın Etkisi: İlaçlara Zam Geldi

Döviz kurundaki artış vatandaşa zam olarak yansıyor. Üç iş günü sonra eczaneye gidecek olan vatandaşlar ilaçları yüzde 2,5 zamlı alacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fryatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında” Bakanlar Kurulu Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda, “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Tebliğde tanımı yer alan fiyat takibi yapılmayan ürünler için 2019 yılının dönemsel Avro değeri geçerlilik tarihine kadar uygulanmak üzere yüzde 2,5 seyyanen artış uygulanır” denildi. Üç iş günü sonra eczaneye giden yurttaşlar ilaçlarını yüzde 2,5 daha zamlı fiyat üzerinden alacaklar.

"Yerli ilaç üretilmeli"

"Yerli ilaç üretilmeli"

İlaç fiyatlarına gelen zammın avro-dolar kuru ile ilişkili olduğuna dikkati çeken TEİS Başkanı Nurten Saydan, “Yurttaş ilaca daha pahalı erişecek” dedi. İlaç sıkıntısı sorununun sadece zam ile çözülemeyeceğini belirten Saydan, şunları söyledi: 

'Ülkemizde de ilaç sıkıntısı yaşanmaması için yetkililerin, ellerindeki imkanlarla ilacın ülkemizde her zaman bulunabilir ve ulaşılabilir olmasını sağlaması gerekmektedir. Yerli ilaç üretimi ve kullanımı özendirme çalışmaları hızlandırılmalıdır. Ekonominin gerçekleri acımasızdır. Reel ekonominin kurallarına uygun davranılmazsa bu davranışın bedelini tüm halkımız çeker. Güncel kurun ekonomik gerçeklere mutlaka uygun hale getirilmesi gerekmektedir.'

"Eczaneler arası takasa imkan tanınmalı"

"Eczaneler arası takasa imkan tanınmalı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eczaneler arası ilaç takasının yasak olmasından dolayı hastaların ilaca ulaşamadığını söyleyen Saydan, 'Bu durum hastaların ilaca erişimini engelliyor. Eczacıların, tükendiği için depodan temin edemedikleri veya miadı yaklaştığı için deponun iade almadığı ilaçları, il dışındaki eczanelerle takas etmelerinin ve hastaya derhal ulaştırmalarının engellenmesi hem sağlık hakkını ihlal etmekte hem de eczacıların ticari faaliyet özgürlüğünü kısıtlamaktadır' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
12
7
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Desidero

Ekmeği suyu dolarla mı alıyorsun diyen saman beyinlilere gelsin.

Pasif Kullanıcı

Offfff vatana millete hayırlı olmuşşş!!! neyse hüloooğğ djskaajalla

Gaddar Kerim

İlaç kullanmak aşı yaptırmak falan günah zaten bazılarına göre, onların sikinde değil yani dolar 10 TL olsun koymaz bize demeye devam ederler