Görüş Bildir
Haberler
Dolar, Düdüklü Tencere Gibi: Kurlar Baskılanıyor!

Dolar, Düdüklü Tencere Gibi: Kurlar Baskılanıyor!

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun dün TOBB üyeleriyle yaptığı toplantının ana gündemi ihracatçılar için yapılan yeni düzenlemelerdi. 

Kur Korumalı Mevduat'a şirketlerin katılımının artırılması ya da TL kullanımında artış amacıyla düzenlemeler şirketler tarafında tepkilere neden oluyor.

Ekonomistlerin de bugün ana konusu ihracattaki düzenlemeler olurken, bunun etkilerinin sanıldığı gibi olumlu olmayabileceğine değiniliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şirketlerin içeride maliyeti artarken ihracatçı firmalara getirilen düzenlemeler zorlar mı?

Şirketlerin içeride maliyeti artarken ihracatçı firmalara getirilen düzenlemeler zorlar mı?

Ekonomist Prof. Dr. Burak Arzova, ihracatçı ve imalatçı sektörlerin hareketli olmasının ekonomi açısından önemine değinirken, bu düzenlemelerin ekonomik etkilerine değindi.

Dünyada yaşanan pandemi sonrası açılmaların rekabeti yeniden artırması açısından, Türkiye'deki imalat ve ihracat tarafındaki şirketlerin özellikle yurt içi maliyetler dolayısıyla karşılaştığı zorlukları anlatan Arzova, enerji maliyetlerindeki yükselişin altını çizdi. Turizm tarafında gelirlerin yükselmesinin ihracat tarafında kaybedilmemesi konusunda da uyardı.

İhracatçılar Üzerindeki Baskılar Tehlikeli Olmaya Başladı | Prof.Dr. Burak ARZOVA

Elin taşıyla elin kuşunu vurmak!

Elin taşıyla elin kuşunu vurmak!

Prof. Dr. Emre Alkin de ihracatçıya getirilen düzenlemelerin, Merkez Bankası'nda yapılan analiz ve hesaplamaların ihracat gelirleri açısında tüm tabloyu net göstermeyebileceğini belirtiyor. Döviz kredilerde, döviz bozma gibi uygulamaların ihracatçının parasıyla ihracatçıya kredi vermek gibi bir durum olduğunu da anlatıyor.

İhracat Dövizi Üzerine Kurulan Model Doğru Mu? | Prof. Dr. Emre Alkin

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın