Görüş Bildir
Haberler
Doktorlara Danıştık: Bazı Osurukların Cehennem Gibi Kokmasının Ardındaki Temel Sebepler

Doktorlara Danıştık: Bazı Osurukların Cehennem Gibi Kokmasının Ardındaki Temel Sebepler

Rinascita
19.05.2017 - 13:05

Evinin konforunda rahat rahat takılıyorsun ve doğal olarak bir fıs geldiğinde bırakıyorsun. Utanmaya gerek yok. Fakat osuruk kokusu seni mahvediyor, bu pis koku tüylerini ürpertiyor ve resmen sana için için acı çektiriyor. Şimdi o pis kokuyla dört duvar arasına sıkışmış durumdasın. İşte bu beklenen bir şey değildi. Peki neden bazı osurukların varlığından bile haberdar olmadığımız halde, bazıları bu kadar iğrenç kokuyor? Cevaplarını sizler için Unilad'dan hazırladık.

Kaynak: http://www.unilad.co.uk/articles/here...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Osurukların kokmasına ne sebep olur?

static.thefrisky.com

SEN. Yediklerine dikkat ederek bu iğrenç kokuyu değiştirme şansın var. Bütün osuruklar eşit değildir sonuçta canım. Bazıları alkol gibi kokarken, bazıları üç aydır bekleyip de çürümüş brokoli gibi kokar. Ve bahsi geçen birçok koku da çürümüş yumurta gibi kokar.

"Pis koku kötü değildir. Yalnızca yediklerin ve sindirim sistemindeki bakterilerin vücudunda yaptıkları ile ilgilidir. Herkes farklıdır. Kötü koku yalnızca tükettiğin karbonhidratların emiliminde bozukluk olduğunu gösterir." diyor Dr. Brand.

İşin garip yanı, ne kadar sağlıklı beslenirsen osuruğun o kadar pis kokar. Brokoli, brüksel lahanası ve kinoa gibi lif bakımından zengin besinler mide bakterilerini destekler. Kırmızı et, süt, bitkiden sağlanan proteinler kötü kokuya sebep olurlar. Midemizdeki bakterileri beslediğimizde, sülfür gazı üretilir ki bu da osuruğun kötü kokmasının başlıca sebeplerindendir, diyor Dr. Brand.

Ama yine de sağlıklı olmanın da bir bedeli yok mu sonuçta?

Peki bu bozuk yumurta kokusu? İnsanları esas alarma geçiren durum bu. Midenizdeki bakteri bütün yiyecekleri hidrojen sülfite dönüştürdüğünde, sonrasında bu berbat kokan, bozuk yumurtaya benzeyen kokular ortaya çıkıyor.

Önlenebilir mi?

Osuruk aralığına ve sayısına bağlı olarak Dr. Brand'in bu konuda bir önerisi var: 'Proteinler çok fazla gaza sebep olmuyorlar, ama karbonhidratlar için aynı şeyi söyleyemem.'

Tabii ki bunun da belli bir sınırı bulunmuyor. Senin için işleyen bir formül, başkasında tam tersi bir etki yaratabiliyor. Kişiden kişiye değişen bu durum için karar biraz da doktorun ve bireyin besin düzenini enine boyuna tartışmasına kalıyor.

Kötü bir şey mi?

Tam olarak söylenemez. Eğer osuruğun kötü koktuğu için seni yargılayan bir arkadaş grubun varsa, arkadaş grubun hakkında yeniden düşünmek isteyebilirsin. Mide bakterilerinle aranda bir ilişki var sonuçta. Sağlıklı bir birey olmak için yeri geldiğinde onları beslemen gerektiğini biliyorsun. Ortalama bir insan günde 10-20 kez osuruyor. Dolayısıyla öncelikle bunun normal olduğunu kabul etmek gerek.

Eğer bu kokuyla insanları kendinden uzaklaştırıyorsan sürekli ve bundan ötürü rahatsızlık duyuyorsan o zaman bir profesyonele gitmeyi düşünebilirsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
94
61
52
36
35
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sarya Çelik

gifler çok fena yalnız :D

grcanozcobanlar

Yalnız güzel kardeşim o mide değil bağırsak hatta kolon bakterileri olacak ki mide ph'ı bakteriler doğal bariyer sayılır. Eğer midende bir bakteri olursa o d... Devamını Gör

Can Arat

Oha gun içinde o kadar çok mu osuruyoruz ya ? Vay be hiç farkında değildim...