Görüş Bildir
Haberler
Doğrusuyla Yanlışıyla: Muhteşem Bakışların Sırrı İpek Kirpik

etiket Doğrusuyla Yanlışıyla: Muhteşem Bakışların Sırrı İpek Kirpik

Fulin
02.04.2016 - 01:40

Bugünkü konumuz, ipek kirpik. 

Hangi kadın uzun, kıvrık ve belirgin kirpiklere sahip olmak istemez ki? Güzel kirpiklerin bakışları ne kadar etkilediğini söylemeye ise gerek bile yok. Ancak rimeli, kıvırıcısı, serumu, takma kirpiği derken hiçbir ürün istenilen sonucu vermediğinde imdada kalıcı yöntemler yetişiyor. Son moda ipek kirpik uygulamasını zararları, yararları ile masaya yatırıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun, yoğun, hacimli ve kıvrık kirpikler birçok kadının rüyalarını süslüyor.

Bunun için kirpik serumları, aktardan alınan doğal yağlarla yapılan karışımlar, çeşit çeşit rimel deniyor; yine de istediğiniz sonuca ulaşamıyorsanız; ipek kirpik yöntemi sizin için uygun olabilir.

İpek kirpikle istediğiniz uzunlukta, yoğunlukta ve hatta modelde kirpiklere sahip olabiliyorsunuz.

İpek kirpikle istediğiniz uzunlukta, yoğunlukta ve hatta modelde kirpiklere sahip olabiliyorsunuz.

Örneğin dış kirpiklerin daha uzun olduğu kanat modeli, ülkemizde en çok tercih edilen model.

Peki neredeyse her köşe başında uygulanan ipek kirpik yöntemi nedir?

İpek kirpik uygulaması, hayvan kıllarından ya da sentetik maddelerden elde edilen tekli yumuşak kirpiklerin özel bir yapıştırıcıyla tek tek kişinin kirpiğinin dibinden yapıştırılması aslında. Böylece kirpik sayısı neredeyse iki katına çıkıyor, bu eklemeler uzun ve kıvrık olduğu için de bakışlarınız değişiyor. Uygulamanın süresi ise yaklaşık 1 saat.

"Ee çok iyiymiş" diyorsanız, şimdi bir de diğer yönden bakalım.

Bu eklemelerin maalesef ömrü 1 ay ile 3 ay arasında değişiyor. Her ay gidip düzeltme, ekletme yaparsanız süre azıcık daha uzuyor ama maalesef 3 ayı pek geçemiyor. Kirpik gibi bir ortamda fazla uzun kalamayan bu eklemeler her fırsatta kirpiğinizden ayrılıyor ve sonunda yine kendi kirpiklerinizle baş başa kalıyorsunuz.

Ayrıca küçük (!) yasakları da göz önünde bulundurmalısınız.

İpek kirpik taktırdığınızda rimeliniz, eyelinerınız, kirpik kıvırıcınız ve göz kaleminizle vedalaşmanız gerek. Yağlı göz makyaj temizleyicileri, ovalayarak makyaj çıkarma, göz kremi, sıcak duş ve sauna da ipek kirpiklerin yapıştırıcısını gevşeten ve dökülmelerine neden olabilen durumlar. Ayırca gözyaşının zarar verme ihtimali nedeniyle ağlamak da tavsiye edilmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Eeeh, o neymiş ya öyle" demeden bir daha düşünün.

Fazla makyaj yapılmayan yaz ayları için, her sabah makyaj yapmaya fırsat bulamayan ancak makyajlı görünmek isteyenler için ve nişan-düğün gibi özel dönemler için ideal olan kirpik; doğru ellerde yapılırsa bağımlılık yapacak kadar harika bir sonuç çıkarıyor.

İpek kirpik kendi kirpiğinizi döker mi?

İpek kirpikle ilgili en yaygın inanış kişinin kendi kirpiklerini de döktüğü yönünde. Uzmanlara göre yapışkan eridiğinde ipek kirpik düşüyor, ancak kendi kirpikleriniz yapışkanlı değil; yani döküldüklerinde eskisi gibi oluyor. Ancak uzman olmayan kişiler tarafından yapılırsa, çok ovuşturur ya da takma kirpikleri elinizle çekiştirirseniz kendi kirpiklerinizin de dökülme ihtimali var.

Yaptırmaya karar verdiğinizde unutmamanız gerekenler:

Öncelikle alerjik bir göz yapısına sahip olmamanız gerekiyor, kullanılan yapıştırıcı gözünüzü rahatsız edebilir.

Lens kullanıyorsanız, ipek kirpiğin bir zararı yok. Ancak yaptırmaya giderken çıkarmalısınız. 

İpek kirpik uygulaması yaptırdıktan sonra 48 saat su değdirmemeniz öneriliyor. 

İlk günler çok önemli. Oynamak, su değdirmek ya da yüzüstü uyumak gibi faktörler kirpikleri kalıcı olarak yamultabiliyor, birbirine karışmalarına neden olabiliyor.

Sonrasında da yüzünüzü yıkarken, makyajınızı çıkarırken ve duş alırken göz çevrenize olabildiğince az su değdirerek nazik hareketlerle temizlemelisiniz.

Yukarıda belirttiğimiz yasakları tekrar hatırlatmaya gerek yok; ayrıca özel günlerde yasağı delebilir, rimel kullanabilirsiniz. Tabii bu kirpiklerinizin ömrünü kısaltacaktır.

Sonuç olarak uzman ellerde yaptırıp, bakımına dikkat ettiğiniz sürece ipek kirpiğin bir sakıncası yok.

'Ay yok ben uğraşamam' diyorsanız, kat kat rimele devam. 😀

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
303
120
64
39
20
17
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Kedi

Kızlar yapmayın böyle şeyler, sonra bize kezban diyolar :P

Pasif Kullanıcı

Çok zahmetli ya.Yüzünü yıkama,yüz üstü yatma,yani kısacası hiçbir şey yapma yeter ki kirpiğin uzun olsun.Ne için? 1-2 ay için.Madem çok seviyorsunuz takma ki... Devamını Gör

Nur Bozar

Daha ne kadar uzatmayı düşünüyorsunuz şu kirpikleri alnınıza gelecek uzatmaktan yetmiyor mu