Görüş Bildir
Haberler
Doğalgaz Yardımı Kimlere Verilecek? Doğalgaz Desteği Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz Yardımı Kimlere Verilecek? Doğalgaz Desteği Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz Kabine Toplantısı'nın ardından doğalgaz yardım paraları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Konuya ilişkin son açıklama ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi. Bakan Yanık, kömür yardımı gibi vatandaşlara doğalgaz yardımının yapılacağını bildirdi. Kota miktarı olarak doğalgaz faturası ücretinde yardımcı olunacağını ifade eden Yanık, doğalgaz desteği başvurusunun e-Devlet üzerinden alınacağını belirtti. 2022 Doğalgaz fatura yardımı desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır soruları ihtiyaç sahibi vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki, Doğalgaz yardımı kimlere verilecek, başvuru şartları neler? 2022 Doğalgaz fatura yardımı desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Derya Yanık, kömür yardımı gibi vatandaşlara doğalgaz yardımının yapılacağını duyurdu. Kota miktar olarak doğalgaz ücretinde vatandaşlara destek olunacak. Bakan Yanık, doğalgaz desteği başvurusunun e-Devlet üzerinden alınacağını belirtti. Peki doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek? İşte detaylar...

Kömür Desteği Gibi Doğalgaz Desteği de Yapacağız!

Kömür Desteği Gibi Doğalgaz Desteği de Yapacağız!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz desteği ile ilgili yaptığı açıklamada ''Sağladığımız kömür yardımı kadar doğalgaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğal gaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğal gaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız '' dedi.

Doğalgaz Desteği Kimlere Verilecek?

Doğalgaz Desteği Kimlere Verilecek?

Bakan Derya Yanık, 'Programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlara katkısı açısından doğal gaz desteğinde çalışıyoruz inşallah.' ifadelerini kullandı.

E- DEVLET SORGULAMA EKRANI 

Doğalgaz Desteği Ne Zaman Başlayacak?

Doğalgaz Desteği Ne Zaman Başlayacak?

Bakan Yanık, doğal gaz desteği ile ilgili bilgi verdi. Yanık, 'Doğalgaz yardımı için başvurular şubat ayında, ödemeler mart ayında yapılacak.' dedi. Doğalgaz Destek ödemesi, hak sahibinin PTT kartına yatırılacak. Başvuran faturasını götürerek PTT'den ödemesini alabilecek. Doğalgaz ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Destek Miktarı Bölge ve İllere Göre Değişecek!

Destek Miktarı Bölge ve İllere Göre Değişecek!

Bakan Derya Yanık; 'Erzurum'daki bir kişinin ısınma gideriyle Ege'deki bir kişinin ısınma ihtiyacı aynı değil' diyen Yanık, 'O nedenle arkadaşlarımız bir ısıl harita çalıştı. Bu tamamen teknik ve bilimsel bir çalışma. Buna göre hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında bir destek sağlanacak' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın