Görüş Bildir
Haberler
Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır, Ne Kadar? e-devlet Doğalgaz Desteği Başvurusu Ekranı!

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır, Ne Kadar? e-devlet Doğalgaz Desteği Başvurusu Ekranı!

Doğalgaz desteği başvuruları vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Soğuyan havalarda daha da önem kazanan doğalgaz desteği hakkında vatandaşlar 'Doğalgaz yardımı kimlere verilecek? Başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne kadar?' sorularının yanıtlarını arıyor. ile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir zamanlar kömür yardımı olarak verilen yakıt yardımının 2022 yılında doğalgaz desteği olarak ödeneceğini 2021'in son günlerinde açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Ocak'ta gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası doğalgaz yardımı verileceğini duyurmuştu. Peki, doğalgaz desteği kimlere verilecek, nereye başvuru yapılır? İşte tüm detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğalgaz desteği başvuruları kışın kendisini iyice hissettirdiği bugünlerde vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. vatandaşın gündeminden düşmeyen doğalgaz desteği yardımının detaylarını duyurdu. Bakan Yanık'ın ihtiyaç sahiplerine yönelik ısınma desteği kapsamında doğal gaz yardımı yapılacağını açıklamasıyla birlikte gündeme gelen Doğalgaz yardımı desteği ne kadar, başvurular nereden ve nasıl yapılır sorusunun cevabı da netleşmiş oldu. Doğalgaz yardımı kimlere verilecek? Başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne kadar?'

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bakan Yanık, sosyal yardım başvurularının e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabileceğini belirtti. Doğal gaz ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgi veren Yanık, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını bildirdi.

E- DEVLET DOĞALGAZ YARDIMI SORGULAMA EKRANI

Doğalgaz Desteği Kimlere Verilecek?

Doğalgaz Desteği Kimlere Verilecek?

Doğal gaz desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, 'Biz çalışıyoruz, programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor. İnşallah eğer mümkün olursa mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Doğal gaz altyapısının oluştuğu, yardım alması gereken vatandaşlarımız oluyor. Dolayısı ile hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlarımıza katkısı açısından doğalgaz desteğimize çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahiplerine yönelik ısınma desteği kapsamında doğal gaz yardımı da yapılacağını, bu desteğin ısıl haritaya göre belirleneceğini belirterek, 'Hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın