Görüş Bildir
Haberler
Doctor Strange Kimdir?

Doctor Strange Kimdir?

Baran Akbaş
18.10.2015 - 22:22

Marvel Sinematik Evreni’ne 2016 sonlarında kendi solo filmiyle girecek olan Doctor Strange, aynı zamanda köken hikayesi en az bilinen kahramanlardan olacak. Çünkü kendisi yıllardır özel çizgi romanlarda boy göstermedi. Sadece başka serilerde karşımıza çıktı. Ama bu onu evrenin en güçlüleri arasına girmekten alı koymuyordu.

O zaman başlıyoruz. Kimdir bu Doctor Strange? Kendisini dünyanın en büyük büyücüsü yapan nedir? En iyisi en baştan almak…Stephen Strange çok başarılı bir cerrahtı. Fakat hastalarından çok, alacağı para ilgi odağıydı. Yani başarılı filan değildi. Geçirdiği bir trafik kazası Stephen’ı ellerini kullanamaz hale getirdi. Bu onu mesleğinden uzaklaştırdı. Tüm parasını ellerini iyileştirmek uğruna harcadı ama nafile. Daha beter oldu ve beş parasız kaldı.

Tibet’te yaşayan, tüm yaraları iyileştirebilen Ancient One isimli bir büyücünün namını duyması kendisi için tekrar bir umut ışığı oldu. Topladı bavulunu, çıktı Tibet yoluna.

Uzun yolculuk sonunda büyücünün sarayına ulaşmayı başardı. Ancient One’a derdini anlattı fakat yüce büyücü kendisinin bu ödüle layık olmadığını belirtti. Strange de bunun üzerine (artık sinir bozukluğundan mıdır nedir) büyü sanatı ile dalga geçmeye başladı. En başından beri zaten inanmadığını belirtti ve orayı terk etmeye karar verdi. Ama kötü hava şartları onu sarayda kalmaya zorladı.Birkaç gece orada kalan Stephen Strange, saray mensuplarıyla içli dışlı oldu. Abartmış olacak ki Ancient One’ın baş yardımcısı Mordu’nun yüce büyücüyü öldüreceğini fark etti. Bunu engellemeye çalışması onu Mordo ile karşılaşmaya itti ve burada ilk defa gerçek büyüyü tattı. Yani yenildi. Ancient One Strange’i kurtarmayı başardı ve Mordo’yu hizmetinden kovdu.

Tüm bunlar üzerine büyü sanatına bakış açısı değişen Strange, bir şeylere layık olmadan yaşanmayacağını fark etti. Ancient One’dan büyü eğitimleri almaya başladı. Kendisini geliştirdi ve yüce büyücünün sağ kolu oldu.

Strange mistik sanatlarda epey ustalaştıktan sonra Amerika’ya döndü. Burada güçlerini ilk defa iyilik adına kullandı. O sırada Ancient One’ın iblis Shuma-Gorath ile yaptığı savaşta ölmesi Stephen Strange’i onun yerine geçirdi. Yüce büyücü ünvanını aldı ve evrenin mistik koruyucusu haline geldi.Doctor Strange artık bir mücadelenin ortasındaydı. Bu büyük görevde dostlar ve düşmanlar edindi. Avengers ve Defenders gibi ekiplere katıldı. Mistik güçleri olan veya olmayan her kahramanla müttefik haline geldi ve yüce dava adına bu boyutun en büyük büyücüsü oldu.

Doctor Strange 4 Kasım 2016’da MCU’ya dahil olacak. Strange’i ise ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch canlandıracak. Ayrıca film başka boyutlara kapı açan ilk Marvel yapımı olacak. Merak içinde beklemekteyiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0