Görüş Bildir
Haberler
Dizilerde, Yalıların ve Sarayların Emektarı Rolünü Hakkıyla Canlandıran Başarılı Dizi Oyuncularımız

Dizilerde, Yalıların ve Sarayların Emektarı Rolünü Hakkıyla Canlandıran Başarılı Dizi Oyuncularımız

Figen Şayak
03.11.2017 - 00:57

Onlar reyting rekoru kıran dizilerde bazen mutfak tezgahının arkasında, bazen şoför koltuğunda ya da elinde servis tepsisiyle gördüğümüz, rolünün hakkını veren başarılı oyuncularımız.

Evin zengin çocuğunu ya da biricik kızını oynamak kolay elbette. Bu içerikte konakların ya da sarayların emektarları olarak izlediğimiz oyuncuları hatırlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Muhteşem Yüzyıl Sümbül Ağa

Selim Bayraktar'ı birçok farklı rolde gördük. Bazen bir psikopat, bazen bir iş adamı... Ama şu rolünün güzelliğine bakar mısınız? Muhteşem Yüzyıl'ın işine geldiği tarafa geçmekten hiç gocunmayan tatlı harem ağası.

2. Aşk-ı Memnu Cemile

Emektar çalışanlar Süleyman ve Şaheste Hanımın kızları Cemile'nin gerçek adı Pelin Ermiş. Burnunu olup olmadık her meseleye sokması ve Beşir'e olan karşılıksız aşkının getirdiği hırsıyla rolünün hakkını verdi bizce.

3. Hayat Şarkısı Atıf

Evlere şenlik dizinin demirbaşı Bayram Bey'in dert ortağı, sağ kolu, şoförü Atıf'ı hatırladınız mı? Ayhan Kızılsu'yu yolda görsek, 'Bayram Beyin haberi var mı buralarda volta attığından?' deriz yani o derece.

4. İstanbullu Gelin Nurgül

Geleneksel bir konakta, oranın tüm sırlarıyla büyümüş çalışanları, o evin ruhunu yansıtır. Evin hanımı Esma Sultan'ın biricik yardımcısı, ketum Nurgül'ü, Pelinsu Pir canlandırıyor.

5. Asmalı Konak Kirve Bekir

5. Asmalı Konak Kirve Bekir

Menderes Samancılar gibi büyük bir oyuncuyu izlemek zaten ayrı bir keyif. Onu birçok farklı rolde gördük zaten. Seymen'in biricik kirvesi Bekir olarak ise ona hem zaman zaman üzüldük hem de çok sevdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güllerin Savaşı Halide

İçinde yaşayanlarıyla yıllanmış bir yalı söz konusuysa oranın çalışanlarında büyük sırlar var demektir. Aslı İçözü'nü Halide rolünde izledik. Çok sinirlendiğimiz zamanlar oldu, hikayesini dinleyince de ne bilelim biraz hak verdik sanki.

7. Aşk-ı Memnu Katya

Ufuk Kaplan'ın hayat verdiği Katya, Aşk-ı Memnu evinde büyük fırtınalar estiğinde nedense tam da olayların göbeğinde yar alıyordu. Bazen sinir olduk, bazen acıdık ona, o ise katyalığından hiç ödün vermedi. Vallahi bravo.

8. Muhteşem Yüzyıl Nigar Kalfa

Koskoca Osmanlı Sarayında yüzlerce çalışan var, ama bazıları akıllara kazınır işte. Bakınız; Filiz Ahmet! Onu farklı dizilerin bambaşka rollerinde izledik ama yine de Harem'in Nigar Kalfası olarak bizi etkilemeyi fazlasıyla başardı.

9. Asmalı Konak Dicle

9. Asmalı Konak Dicle

Konak dedik mi onun başına mutlaka bir Asmalı gelecek demektir. İpek Tuzcuoğlu'nun parmak ısırtan oyunculuğuyla hayat bulan Dicle karakteri, yaşanmışlıkların insanı nasıl değiştirdiğinin de kanıtıydı.

10. Hayat Şarkısı Aysel

Ev büyükse çalışanı da bol oluyor elbette. Ve bir evde ne kadar insan varsa artık onlar aile oluyorlar, kan bağı şart değil. Serap Önder de Aysel olarak Hayat Şarkısı dizisinin tatlı emektarını canlandırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İstanbullu Gelin Gülistan

Konakların mutlaka bir çatlak çalışanı olacak, bu bir kural artık. İstanbullu Gelin dizisinde Eren Balkan'ın canlandırdığı Gülistan da onlardan biri. Kendisini daha önce Yaprak Dökümü'nün Ferhunde'sinin en yakın arkadaşı olarak izlemiştik.

12. Dila Hanım Yasemin

12. Dila Hanım Yasemin

Eşsiz bir eserin diziye uyarlanmış halinde, sağlam bir oyuncu kadrosu gördük. Yasemin ise işte o efsane dizideki konağın çalışanlarından biriydi. Makbule Sitare Akbaş'ın Yasemin olarak kendi hikayesi vardı ve izlettirdi.

13. Aşk ve Mavi Birgül

Yine sağlam kadrolu geleneksel bir dizi daha. Eğlenceli mizacıyla Birgül, Birgül Ulusoy tarafından canlandırıldı. En kasvetli anlarda güldürdü bizleri. Adını Feriha Koydum dizisinde yine benzer bir rolde izlemiştik kendisini.

14. Hanımın Çiftliği Gülizar

Hanımın Çiftliği olur da çalışanları olmaz mı? Fettan Gülizar rolünde Evrim Solmaz vardı ve onun olduğu sahneleri hem heyecanla hem keyifle ve bazen de sinir olarak izledik.

15. Aşk-ı Memnu Beşir

Ah ah, az laf işitmedin bizden Baran Akbulut.  Bir şeyi ya söylersin, ya susarsın sayın Beşir, hepimizi kanser ettin, sinir, ettin, deli ettin. 😬 Haklıyken nasıl haksız olunurun ayaklı kanıtısın sen.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dadı Uşak Pertev

16. Dadı Uşak Pertev

İşte büyük sanatçı Haldun Dormen... Dadı dizisinin biricik uşağı Pertev. Kendine has tarzıyla onu izlemekten öyle çok keyif aldık ki.

17. Bir İstanbul Masalı Cemal Kozan - Suzan Kozan

Bu diziyi unutabilir miyiz hiç? Kadroya bakar mısınız; Altan Erkekli, Vahide Gördüm, Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven ve her biri birbirinden kıymetli birçok isim. Kozan ailesi ise yalının hizmetlileri olarak oyunculuk dersi verdiler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
37
16
15
9
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hüseyin Kargı

selim bayraktar ı çok başarılı buluyorum

yeldas

#1 öyle bir suuulltaanııımmm diyor ki, sen de dayanamıyorsun diyorsun bir daha söyle !!! :)))

shot

Sümbül Ağa ♥♥♥♥♥♥