Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de Saldırı: 4 Şehit

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de Saldırı: 4 Şehit

Batuhan
01.10.2015 - 10:18 Son Güncelleme: 01.10.2015 - 16:49

Silvan'da bu sabah 2 askerin şehit edilmesinin ardından acı haberler Şırnak ve Mardin'den gelmeye devam etti. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu bir asker şehit düştü, bir asker yaralandı. Mardin’in Nusaybin ilçesi Bahok kırsalında da öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan askerlerden biri şehit oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan uzman çavuşlar Sinan Uçan ile Tolga Topçuoğlu, sabah saat 07.00'de göreve gitmek üzere, ilçenin Bahçelievler Mahallesi'ndeki Şirinevler Sitesi'ndeki evlerinden çıktı. Oturdukları sitenin bahçesindeki otomobillerine binmeye hazırlanan uzman çavuşlar Uçan ve Topçuoğlu'na, bir anda ortaya çıkan yüzleri maskeli PKK'lılar otomatik silahlarla ateş açtı.

İki uzman çavuş olay yerinde şehit olurken, PKK’lılar kaçtı. Şehit uzman çavuşlar Uçan ile Topçuoğlu'nun cenazeleri otopsi yapılmak üzere Silvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Polis, 2 uzman çavuşu şehit eden PKK'lıları yakalamak için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı. Silvan'ın giriş ve çıkışları tutulurken, operasyonlar sürüyor.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay'ın internet sitesi üzerinden saldırıyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

'01 Ekim 2015 saat 07.30’da Diyarbakır Silvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde, Silvan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli iki Kahraman silah arkadaşımız, mesaiye şahsi otomobilleriyle giderken, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından çapraz ateş altına alınmak suretiyle ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal Silvan Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişler; ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır.

İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beytüşşebap'ta askeri konvoya bombalı tuzak: 1 şehit

Beytüşşebap'ta askeri konvoya bombalı tuzak: 1 şehit

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne 30 kilometre mesafede bulunan Habur 2 Köprüsü Mevkii'nde teröristler yola tuzakladıkları bombayı askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda ilk bilgilere göre 2 asker yaralandı. 

Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden 1'i burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı askerin tedavisi sürerken saldırının ardından bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Nusaybin'de Çatışmada Yaralanan Bir Asker Şehit Oldu

Nusaybin'de Çatışmada Yaralanan Bir Asker Şehit Oldu

Nusaybin ilçesi Bakok kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında yaşanan çatışmada 5 asker yaralandı. Bir terörist ise ölü ele geçirildi. 

Çatışmada ağır yaralan askerlerden biri kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesinde şehit oldu. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada; '01 Ekim 2015 saat 11.00’de Mardin ili Nusaybin ilçesinde icra edilen operasyon esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada ikisi ağır olmak üzere beş Kahraman silah arkadaşımız ve bir Kahraman Geçici Köy Korucumuz yaralanmıştır. 

Yaralı iki silah arkadaşımız derhal helikopter ile hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, kahraman bir silah arkadaşımız kurtarılamayarak şehit olmuştur.' denildi.

CHA, DHA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0