Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Emniyeti'nde 60 Özel Harekâtçı Tasfiye Edildi

Diyarbakır Emniyeti'nde 60 Özel Harekâtçı Tasfiye Edildi

Ulaş
10.10.2014 - 18:11

Diyarbakır Emniyeti'nde 60 Özel Harekâtçı Tasfiye Edildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki tasfiye dalgası bu sefer Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde yaşandı. Yıllardır terörle mücadelede aktif rol alan 60 özel harekâtçı polis hiçbir gerekçe gösterilmeden özel harekat şubesinden çıkarıldı.

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Emniyet'te başlatılan tasfiye furyası, ülke genelinde yaşanan olaylara rağmen devam ediyor. 17 Aralık'ta yapılan büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından polis teşkilatında art arda yaşanan görevden almalar Diyarbakır'da kıyıma dönüştü. Diyarbakır'da şuana kadar 'paralel' olduğu gerekçesiyle 2 bin 500 polis görevden alınarak farklı bir birime atandı ya da tayini çıkartılarak başka bir şehre gönderildi. Daha önce İstihbarat ve TEM şubenin de aralarında bulunduğu bütün şube müdürleri, şube müdür yardımcıları, baş komiserler ile alanında uzman yüzlerce polis memuru tasfiye edildi. Son olarak geçtiğimiz hafta Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli 60 polis memuru 'paralel' olduğu gerekçesiyle şubeden çıkarıldı. Yıllarını terör örgütleriyle mücadelede geçiren polis memurları, karakollara ve dış ilçelere görevlendirildi. Diyarbakır'da daha önce de aynı şubede görev yapan polis memurları, Lice ve Kulp gibi terörün yoğun olduğu ilçelere gönderilmişti.

Bu arada 50 PKK'lının ses getirecek eylemler yapmak üzere Diyarbakır'ın Dicle ilçesi kırsalına gönderildiği şeklinde istihbarat alındığı belirtiliyor.

İsmail Avcı

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_diyarb...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0