Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da 'Dur İhtarına Uymayan' Kişi Öldürüldü

Diyarbakır'da 'Dur İhtarına Uymayan' Kişi Öldürüldü

Ulaş
11.11.2014 - 20:01 Son Güncelleme: 12.11.2014 - 09:03
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 'dur' ihtarına uymadığı belirtilen bir kişi, açılan ateşte öldü. Valiliğe göre cezaevi firarisi olan sürücü, güvenlik güçlerine tabanca doğrulttu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Bingöl yolu üzerindeki Abalı Jandarma Karakolu kontrol noktasında görev yapan askerler, saat 14:30 sıralarında araçlarda kontrol yaparken, kendilerini gören bir otomobil sürücüsünün kaçmaya çalıştığını fark etti. Diyarbakır Valiliği'nin açıklamasına göre jandarma, kaçan aracı takibe alıp, sürücüye 'dur' ihtarı yaptı. Jandarma ekipleri, kendilerine tabanca doğrulttuğunu söyledikleri kişiye ateş açtı, sürücü başından ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki Muzaffer Görül hayatını kaybetti.

Valilik, ekiplerin önce havaya ardından da aracın tekerleklerine ateş açtığını belirtti.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde olayı protesto etmek isteyen bir gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Görül'ün yakınları, acil servisin camlarını kırdı. Atılan gazlardan hastanede olanlar da etkilendi.

Jandarmanın yaptığı araştırmada 'dur' ihtarına uymayarak kaçan kişinin Bingöl Açık Cezaevi'nden bir süre önce firar ettiği ve üç suçtan arandığı ve kesinleşmiş 7 yıl 6 ay hapis cezası olduğu belirlendi. Valiliğe göre, hakkındaki suçlamalardan biri de 'kamu malına zarar verme'ydi. Araçta da bir ruhsatsız tabanca ve iki ayrı sahte kimlik bulundu.

Bu kişinin geçen hafta da Bingöl'de aynı araçla Jandarma kontrol noktasından kaçtığı belirlendi.

  • Al Jazeera, DHA, AA
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/diy...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0