Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da AKP Eski Gençlik Kolları Başkanı Öldürüldü

Diyarbakır'da AKP Eski Gençlik Kolları Başkanı Öldürüldü

Onedio Medya
31.08.2015 - 16:52

AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevredekilerin verdikleri bilgiye göre, AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları eski başkanı Yunus Koca'ya bugün Dağkapı Meydanı yakınlarındaki eczanesinin önünde bulunduğu sırada ateş açıldı. 

Saldırının ardından saldırgan kaçarken ağır yaralanan Yunus Koca hemen Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Koca yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Güvenlik güçleri olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Kaçan kişi veya kişilerin yakalanması için kent genelinde çalışma sürdürülüyor. 

Olayın siyasi bir bağlantısının olup olmadığı üzerinde de duruluyor. Yunus Koca AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Valilik açıklaması

Diyarbakır Valiliği'nden de konuya ilişkin aşağıdaki açıklama yapıldı:

'İlimiz merkez Dağkapı mevkiinde, eczacılık işiyle uğraşmakta olan ve bir dönem Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı da yapmış olan Yunus Koca adlı vatandaşımız, saat 14.30 dolaylarında işyerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.

Meydana gelen saldırı olayının failinin yakalanması, olayın terör ve siyasi yönünün olup olmadığı konusunun aydınlatılması için güvenlik birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğü hususu;

Basına ve kamuoyuna duyurulur.'

'Tüm kadrolarımızla saldırının takipçisi olacağız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Ak davamızın yürekli neferlerinden Yunus Koca kardeşimiz bugün kalleşçe bir saldırı sonucu vefat etti. Yunus kardeşimize yapılan bu saldırının bir an önce aydınlatılması için gerekli talimatları verdim. Tüm kadrolarımızla bu saldırının takipçisi olacağız. Yunus kardeşimize yüce Allah'tan rahmet, ailemize başsağlığı diliyorum.”

Demirtaş: Lanetliyorum

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yunus Koca'nın yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

https://twitter.com/hdpdemirtas/status/638383192379002880

Demirtaş, Twitter üzerinden yayımladığı mesajında 'Yunus Koca'nın katledilmesini lanetliyorum. Kendisine Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Katillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve yakalanmasını bekliyoruz. Yunus kardeşimizin acısını paylaştığımın bilinmesini istiyorum' ifadelerini kullandı.

AA ve Al Jazeera | Fotoğraf: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0