Görüş Bildir
Haberler
Diyanette Özel Kalem Tartışması: ‘Tesadüf, Seher Hanımla Alakası Yok’

Diyanette Özel Kalem Tartışması: ‘Tesadüf, Seher Hanımla Alakası Yok’

ismail kahraman
28.09.2022 - 08:46 Son Güncelleme: 28.09.2022 - 08:47

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi olan Seher Erbaş’a özel kalem tahsis edildiği iddia edildi. İddiaların odağından Diyanet personeli ise kendini ‘tamamen tesadüf’ savundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Hanımefendi’ diye hitap ediliyor

‘Hanımefendi’ diye hitap ediliyor

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre; Başkan Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’a, Diyanet içinde “hanımefendi” şeklinde hitap edildiğini, il ve ilçe müftülüklerini ziyaret ettiğini, çalışmalar hakkında “bilgi aldığını” ortaya çıktı. 

Haziran ayında ise Erbaş’ın ziyaretlerinde çantasını koruma polisine taşıttığı ortaya çıkmıştı. Tepkilerin ardından ise geri adım atıldı. 

Seher Erbaş, bu kez de özel kalem tahsisi iddiasıyla gündeme geldi. Aydın Kuşadası Müftülüğü bünyesindeki Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda vaize olarak görev yapan Rukiye Öztunç’un, 2021 sonunda başkanlığa geçtiği ve Seher Erbaş’ın özel kalemi olarak görevlendirildiği öne sürüldü.

‘Tamamen tesadüf’ savunması

‘Tamamen tesadüf’ savunması

Cumhuriyet’in ulaştığı Öztunç iddiaları reddetti. Seher Erbaş’ın “özel kalemi olmadığını” söyleyen Öztunç, “Böyle bir şey yok. Ben vaizim. Vaizlik yapıyorum ve özel kalem personeliyim” dedi. Öztunç, Seher Erbaş’ın yurtdışı ziyaretlerinde yer almasına ilişkin “Seminer için yurtdışındaydım vaiz olarak. O nedenle yurtdışındaydım. Tesadüf. Seher Hanım’la alakası yok” yanıtını verirken yurt içi ziyaretlerine ise değinmedi. Öztunç ise bazı yurtdışı ziyaretlerinde çektiği fotoğrafları da paylaştığı sosyal medya hesaplarını, telefon görüşmesinin ardından gizledi.

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
16
11
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Birşeyler

Benim vergimle ev kadınına sekreter mi tahsis edilmiş? haram olsun.... bir de tesadüf demişler böyle aptalca bir savunma daha duymadım piyangodan mı isabet e... Devamını Gör

.....

Diyanet kapatılsın, devlet memuru din görevlisi olamaz, olacak sa da alevi dedeleri, papazlar ve hahamlar da devlet memuru olsun, hatta herkesi devlet memuru... Devamını Gör

Bozkurt

Hani tesadüf diye bir şey yoktu?

Can_Can

Öyle deme bu sefer de tesadüf yoktur diye işin içine Allah'ı sokabilirler iş başka boyuta gidecek

ne demek

hiç bir vasfı yok kendine ünvan oluşturmaya çalışmış