Görüş Bildir
Haberler
Diyanet Sözlerinin Yargıya Taşınmasından Rahatsız: Sendikadan 'Hutbe Dokunulmazlığı' Talebi...

Diyanet Sözlerinin Yargıya Taşınmasından Rahatsız: Sendikadan 'Hutbe Dokunulmazlığı' Talebi...

Ulaş
04.04.2022 - 16:03

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Mustafa Kemal Atatürk'ü ve LGBTİ+ bireyleri hedef alan sözlerinin yargıya taşınması Diyanet sendikasında rahatsızlık yarattı...

Diyanet sendikası hutbelere yargı yolunun kapatılması için dokunulmazlık talep etti. Yapılan açıklamada, “Hutbelerin yargının konusu olmaması için minber dokunulmazlığını gündeme getirdik” denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 24 Nisan 2020'de gerçekleştirdiği cuma hutbesinde, 'İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir' ifadeleriyle LGBTİ+ bireyleri hedef aldı. Erbaş’ın bu yöndeki ifadeleri tepki çekerken, farklı STK’lerden suç duyuruları yapıldı.

Atatürk üzerinden algı operasyonu yapıldığı iddia edildi...

Atatürk üzerinden algı operasyonu yapıldığı iddia edildi...

Diyanet yetkililerinin açıklamalarına tepki gösterenleri hedef alan oluşumdan yapılan açıklamada, “Faiz ayeti okununca 'sen ekonomist değilsin, işine bak' deniyor. İçki-kumar ayeti okununca 'benim zevkime karışma' deniyor. Zina ayeti okununca 'burası özgürlükler ülkesi karışma' deniyor. Miras ayeti okununca 'hangi çağda yaşıyoruz' deniyor. Eş cinselliğin haram olduğuna ilişkin ayetler okununca 'eş cinsellik bir insan hakkıdır, LGBT'cileri hedef gösterdin' deniyor” ifadeleri sarf edildi.

Açıklamanın devamında, “Son günlerde Atatürk üzerinden algı operasyonu yaparak Diyanet İşleri Başkanlığımızı ve başkanını itibarsızlaştırmaya çalışanların bu çabaları da beyhudedir. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı ve din görevlilerimiz aziz milletimizin göz bebeğidir. Cuma hutbeleri üzerinden kafa karışıklığı oluşturmaya çalışan ve buradan bir şeyler çıkarmayı amaçlayan fitne ve fesatçılar bu amaçlarına ulaşamayacaklardır. İşte bu yüzdendir ki; Mil-Diyanet Sen'in aylardır gündemden düşürmediği 'Minber Dokunulmazlığı' teklifi ivedilikle yasalaşmalıdır. Minber Dokunulmazlığı ile okunan hutbeler yargının konusu olmaktan çıkarılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
26
8
4
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yok ismim

Diyanet kapatılsın

LAPSEKİLİ PRIAPOS

Aman kapatılmasın. Bu konuda çok ciddiyim öyle böyle bir kalıp içerisinde diyanet var. Diyaneti kapatıp ibadetleri halkın kendi insiyatifine bırakırsanız biz... Devamını Gör

rcpbyrm

başkanım iki de mercedes bir de saray sipariş etseydiniz... sizin hakkınız sonuçta.

Art Ankara

Dokunulmazlık gelsin istediğiniz gibi sayın dövün oh ne ala memleket.