Görüş Bildir
Haberler
Diyanet İşleri Başkanlığı'na Göre Bitcoin 'Şimdilik' Caiz Değil

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Göre Bitcoin 'Şimdilik' Caiz Değil

Batuhan
28.11.2017 - 11:24 Son Güncelleme: 28.11.2017 - 16:30

Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde sorulan soruya Diyanet İşleri'nden cevap geldi. Verilen cevapta kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığına ve bu yüzden devlet teminatı altında olmadığına dikkat çekilirken, değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı belirtildi.

Bitcoin, Ethereum ve daha yüzlerce kripto para… Hızla dünyaya yayılıyorlar ve market hacimleri şimdiden 300 milyar doları geride bırakmış durumda.

'Balonun patlaması an meselesi'

'Balonun patlaması an meselesi'

Bitcoin rekor artışla 10 bin dolara dayandı. Axitrader adlı aracı kurumun piyasa analisti James Hughes “Bitcoin balonunun patlaması an meselesi. Bitcoin’in doğal rastlantısallığı patlamanın her an ve sebepsiz olabileceğini gösteriyor” dedi.

Bitcoin caiz midir?

Bitcoin caiz midir?

Devletler ve finansal kurumlar Bitcoin ve arkadaşları hakkında nasıl düzenlemelere gideceklerini tartışırken kripto koinler pek çok kurumun da gündemine girmiş durumda. Bu kurumlardan birisi de Diyanet İşleri. BitcoinTalk’ta yer alan konu başlığında da belirtildiği üzere, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na “Bitcoin ve Ethereum gibi sanal paraları yatırım amaçlı almak caiz midir?” şeklinde bir soru yöneltiliyor.

'Şu aşamada dinen uygun değildir'

'Şu aşamada dinen uygun değildir'

Din İşleri ise kripto paraların merkezi bir otoriteye sahip olmadığına ve bu yüzden devlet teminatı altında olmadığına dikkat çekerken değer kazanıp kaybetme konusunda spekülasyonlara açık olması ve kara para aklamak için kullanıldığı gerekçesiyle şu aşamada dinen uygun olmadığı yönünde soruyu cevaplıyor.

İşte o açıklama...

İşte o açıklama...

Sosyal medyadan konuyla ilgili tepkiler geldi: 'Hangi aşamada caiz olacak?'

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
69
33
21
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
II for freedom

Kapatın şu diyaneti arkadaşım. KA-PA-TIN. Dini kurumsallaştırmak da neyin kafası? Bir şeye helal, haram, mekruh, vacip ya da caizdir demek doğrudan Allah adı... Devamını Gör

fatih çebar

Fetvalar vardır. Din adamları Allah ın kitabı ve hadislerden yola çıkarak bazı şeylerin caiz veya haram olduğunu söyleyebilir. Ha sen bunları dinlemek istemi... Devamını Gör

Kayzer Soze

Maaşlarını içkiden, kumardan (sayısal loto, at yarışı, milli piyango vs.), fuhuştan (yasal genelevler) toplanan vergilerle alan diyanet personeli Bitcoin`in ... Devamını Gör

Büşbüş

"Şuan caiz değil ama bu işten bizim cebimize kar sağlamanın yolunu bulunca bi güzellik yapcaz size bekleyin"