Görüş Bildir
Haberler
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Hutbeye Kılıçla Çıkması Eleştirilerine Yanıt: 'Hayretle Karşılıyorum'

etiket Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Hutbeye Kılıçla Çıkması Eleştirilerine Yanıt: 'Hayretle Karşılıyorum'

Ulaş
10.08.2020 - 22:21

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde hutbeye kılıçla çıkmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Erbaş, 'Bu durumu garipseyen, eleştiren, farklı manalara çekmeye çalışan yaklaşımları hayretle karşılıyorum' ifadelerini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erbaş, 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya'da kılınan ilk cuma namazında ve bayram namazında Osmanlı'daki kılıç geleneğini devam ettirerek minberde kılıçla hutbeyi irad etmişti. Kılıçlı hutbelerin ardından eleştirilerin hedefi olan Erbaş, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada 'Kılıçla hutbe geleneğinden, sanki Müslümanların söyleyecek sözü kalmadığı için böyle bir uygulamaya gidildiği sonucunu çıkaran bir yaklaşımı, vicdanlara havale ediyorum' ifadesini kullandı.

Erbaş’ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar şu şekilde 👇

Neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
206
124
43
27
12
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Veli Durak

Biz de hayretle karşılıyoruz.Elinde kılıç, hırka,hurma edebiyatı yapan birisi mevzu araca gelince deve yerine neden mercedese biniyor :)))

Halil Değerli

Biz de seni hayretle karşılıyoruz.... ...... Hutbe okumaya mı çıkıyorsun..... Kılıçla Viyana'yı kuşatmaya mı gidiyorsun!!!!????? ..... 🇹🇷🇹🇷🤪🤪😡😡🇹🇷🇹🇷 Devamını Gör

Pelinsu

Müsaadenizle penguenleri de ben eklemek isterim 🐧🐧🐧.

Pickle Rick

Valla ne yalan söyleyeyim; ben de hayretle karşılıyorum. Sanırsın Ebubekir El Bağdadi. Sanırsın Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamıyoruz.