Görüş Bildir
Haberler
DİSK Önünde Arbede...

DİSK Önünde Arbede...

Batuhan
13.07.2015 - 15:14 Son Güncelleme: 13.07.2015 - 15:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nda hizmetli olarak çalışırken işten çıkarıldığı gerekçesiyle DİSK Genel Merkezi önünde çadır kuran Oya Baydak ve destekçileri ile DİSK üyesi bir grup arasından tekme tokat kavga çıktı.

DİSK’e bağlı Genel İş’te işten çıkarılmasına karşı çadır nöbeti tutan çaycı Oya Baydak ve onu destekleyen Devrimci İşçi Hareketi grubuyla Genel İş üyesi işçiler arasında arbede çıktı.

Sabah saatlerinde Genel İş üyesi bir grup işçi DİSK önünde bir haftadır çadır nöbeti tutan ve binayı zincirleyen Baydak’ın eylemiyle ilgili DİSK önünde açıklama yapmak istedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun da aralarında olduğu sendika üyesi işçilerle Oya Baydak ve onu destekleyen Devrimci İşçi Hareketi üyeleri arasında arbede çıktı.

Genel-İş Genel Sekreteri Remzi Çalışkan, “Oya Baydak’ın iş akdini Genel-İş feshetmiştir. DİSK’in burada bir tasarrufu olmamasına rağmen Oya Baydak ve arkadaşları konfederasyonumuzun kapısına zincir vurarak içeri giriş çıkışları engellemişlerdir” dedi.

Baydak’ın eşi ise, “Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldı. Eşim hizmetliydi. Çay yapıyordu. Eşimi çay vermemekle suçladılar. İşçiye yardımcı olmamakla suçladılar. Buradaki işçiler taşınmış işçiler” diye konuştu. Arbede sırasında Oya Baydak baygınlık geçirdi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindekilerin basın açıklaması devam ederken işçiler ile Baydak’ın destekçileri arasında yeniden arbede çıktı.

Tekme tokatlar havada uçuştu

DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu’ndan açıklama

DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu’ndan açıklama

DİSK/Genel-İş Genel Yönetim Kurulu, Sendikamızın İstanbul Avrupa Yakası Şubelerinde çalışan Oya Baydak isimli personelin iş akdini feshetmiştir. Bu fesihin muhatabı Sendikamız Genel-İş olmasına, Konfederasyonumuz DİSK’in bir tasarrufu olmamasına rağmen bu personel ve arkadaşları Konfederasyonumuz binasının kapısına zincir vurarak içeri giriş çıkışları engellemiş ve binayı işgal etmişlerdir. Kendilerini DİH diye ifade eden bu grup daha önce de benzeri durumlar yapmış, engelleme ve tacizlerine her defasında kendilerince gerekçeler uydurmuş ve kamuoyunu yanıltmaya çalışmışlardır.

Oya Baydak’ın Genel Yönetim Kurulu’nu eleştirdiği ve bu sebeple işten çıkarıldığı doğru değildir.

Birincisi, hiç kimse DİSK binasını işgal edemez; 12 Eylül faşist darbecilerinin bile kapısına kilit vuramadığı Konfederasyonumuzun işgal edilmesine DİSK izin vermeyecektir.

Açıklamanın tamamı için tıklayınız

BianetDiken, DHA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0