Görüş Bildir
Haberler
Dinleyebileceğiniz En İyi 12 Müzik Podcast’i ve Radyosu

etiket Dinleyebileceğiniz En İyi 12 Müzik Podcast’i ve Radyosu

Musical Dio
29.08.2020 - 13:00

Gittikçe dijitalleşen dünyada bir ara unuttuğumuz radyo kültürü geri döndü. Hızla popülerleşen podcast yayıncılığı ülkemizde de yayılmaya devam ediyor. Hala sayısı çok fazla olmamakla beraber birbirinden ilginç ve öğretici, eğlenceli yerli podcast içerikleri de artık bulmak mümkün. Biz yerli yabancı karıştırdık ve beğendiğimiz müzik podcast ve radyo programlarını sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yerli Müzik – Murat Meriç

1. Yerli Müzik – Murat Meriç

Yerli Müzik, müzik tarihçisi Murat Meriç’in hazırladığı 8 bölümlük podcast serisi. Meriç, Türkiye’nin Osmanlı’ya dayanan ve cumhuriyet sonrası 1950’lerde hız kazanan Batılılaşma çalışmalarını, müzik üzerinden, döneme ait  taş plaklardan örneklerle değerlendiriyor. Her bölüm ortalama bir saat sürüyor.

2. NY Times Popcast

2. NY Times Popcast

Popcast olarak adlandırılsada, New York Times'ın müzik podcast'i geniş bir müzik yelpazesini kapsıyor. Müzik eleştirmeni Jon Caramanica'nın ev sahipliğinde, Post Malone'un yükselişinden Chris Cornell'in mirasına, kaçak ürün ticaretine, cazın geleceğine kadar her konu ele alınıyor. Her bölümde genellikle konu ile ilgili uzman bir konuk yer alırken, Joe Coscarelli, Caryn Ganz, Jon Pareles ve Caramanica'dan oluşan ekibinin her biri, kendi uzmanlık alanlarına göre paylaşımlarda bulunuyor.

3. Pusula

3. Pusula

Karnaval ve Apple Music iş birliği ile Türkiye'nin en taze radyo show'u Pusula Karnaval'da! En yeni Türkçe şarkılar, canlı performanslar ve sürprizler Pusula’da! Karnaval ve Apple Music iş birliği ile hazırlanan Pusula’da son zamanlarda en çok sevilen ve dinlenen Türkçe şarkılar, sevilen sanatçıların canlı performansları yer alıyor.

4. And the writer is

4. And the writer is

Podcast serisi dünyadaki en popüler müzisyenlerle çalışmış yazarlara, yani popüler müziğin gizli kahramanlarına odaklanıyor ve endüstrinin nasıl işlediğine, kapalı kapılar ardında neler yaşandığına ışık tutuyor. Programın sunucusu ve yapımcısı Ross Golan ise Justin Bieber ve Nicki Minaj’dan tutun da Snoop Dogg ve Icona Pop’a kadar onlarca isim için şarkı yazmış bir isim.

5. Kıyı Müzik

5. Kıyı Müzik

Kıyı Müzik kapsamlı bir içerik sunuyor. Müziğin her türünü kapsayan röportajlar, radyolar, hikayeler ve programları için kendi internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir Baba Indie Lokal

6. Bir Baba Indie Lokal

Tuğçe Yapıcı ve Cihad Satıroğlu tarafından hazırlanıp sunulan Bir Baba Indie Lokal programı her pazartesi 20:00-21:00 saatleri arasında 94.9 Açık Radyo ve acikradyo.com.tr'de yayınlanmakta. Her hafta canlı yayınlanan programın eski bölümlerine ise podcast olarak ulaşıp dinlemeniz mümkün.

7. Questlove Supreme

7. Questlove Supreme

Roots'un davulcusu ve yazarı Questlove, eşi benzeri olmayan bir ansiklopedik müzik bilgisine sahip. Geçmişteki konukları arasında Chaka Khan, Michelle Obama, Herb Alpert ve hatta Michael McDonald gibi insanlar vardı. Müzik meraklıları için en besleyici ve ilgi çekici sohbet programlarından biri.

8. Açık Radyo

8. Açık Radyo

25 senedir birbirinden değerli müzisyen ve eleştirmenlerin hem sunduğu hem konuk olarak katıldığı, oldukça kaliteli işler üreten, birbirinden farklı programa ev sahipliği yapan Açık Radyo umarız ki yayın hayatına hep devam eder.

9. Song Exploder

9. Song Exploder

2014'ten beri müzisyen ve besteci Hrishikesh Hirway'in (şimdi müzisyen Thao Nguyen) ev sahipliğinde Lorde, The Mountain Goats ve John Carpenter gibi çok çeşitli sanatçının yaratıcı süreçlerini gözler önüne seren program.

10. KEXP

10. KEXP

KEXP performanslarına belki denk gelmişsinizdir. KEXP aslında bir radyo ve radyo programları ve podcast'lerinin yanı sıra birçok müzisyeni canlı performansları ile ağırlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Anksiyeteli Müzik Sohbetleri

11. Anksiyeteli Müzik Sohbetleri

12. Bir Ses Yap

12. Bir Ses Yap

İki yakın arkadaş Özge ve Gözde'nin hazırlayıp sunduğu müzikten ilham alarak çeşitli konularda sohbet ettiği podcast serisi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pelinsu

Benim icin radyo = sadece müzik. Nerde konuşan var direkt kapatıyorum.

Pasif Kullanıcı

podcast = amelelik

Dean Winchester

Meraklısı için Podcastia Maceraları ve Efecast'i öneririm.