Görüş Bildir
Haberler
Dinlerin Çelişkili Olduğunun 5 Kanıtı

Dinlerin Çelişkili Olduğunun 5 Kanıtı

Realist Yalancı
30.01.2015 - 23:22 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 17:22

Belki doğru, belki yanlış...

Belki doğru, belki yanlış. Hepimiz ölünce göreceğiz neyin ne olduğunu ancak böyle kestirip atmak  doğru değil. Biraz üzerine düşünmek, incelemek, irdelemek lazım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şeyin tesadüf olduğunu mu savunuyorsunuz?

1. Her şeyin tesadüf olduğunu mu savunuyorsunuz?

Ateist birine sorulan ilk sorudur. 'Her şeyin tesadüfen gerçekleştiğini mi sanıyorsun? Bu kadar mükemmel bir düzen sence bir yaratıcı olmadan olabilir mi? ' Ancak bunu soranların önce anlaması gereken şudur: Tanrı gibi muazzam bir güç yaratılmamışsa, tanrının yanında ufacık kalan güneş sisteminin de kendi kendine var olması imkansız değildir. 

2. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

2. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Bütün dinlerin ana fikrinde yatan düşünce 'iyi bir insan olmak' olsa da, eğer Tanrı'ya ya da dinine inanmazsanız, ne kadar iyi bir insan olduğunuzun bir önemi yok. İstediğiniz kadar iyi olun, katillerle, psikopatlarla bir tutulacak, cayır cayır yanacaksınız.

3. Sen olmasan ben ne yapardım?

3. Sen olmasan ben ne yapardım?

Dinlerin gönderiliş amacı, huzur ve düzeni sağlamak, tabi yerseniz. Tarihteki bütün büyük savaşlar dini görüşler arasındaki ayrılıklar ve dini görüşleri yaymak adına yapılmıştır.

4. Seç, beğen, al !

4. Seç, beğen, al !

Yüzlerce, binlerce din var. Her biri diğeri için yalancı diyor. Her biri ona inanmazsak lanetleneceğimizi, yanacağımızı öngörüyor. Hangisine inanacağımızı nereden bileceğiz? Birinin tamamen doğru olduğunu kanıtlayabilecek bir şeyler var mı?

5. Bir dahaki sefere kralsın be oğlum.

5. Bir dahaki sefere kralsın be oğlum.

Her gün binlerce masum insan, savaşlardan ya da açlıktan ölüyor. Dinlerde tasvir edilen merhametli, adaletli Tanrı, adaletini yer yüzünde neden göstermiyor? Bunu sorduğumuzda, 'bu bir sınav' cevabını yapıştırıyorlar.Bu bir sınavsa hepimizin eşit şekilde sınava girmesi gerekmez mi? Örneğin, yazılıda öğretmen diğerlerine cevapları verse, buna itiraz etmez misiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın