Görüş Bildir
Haberler
Dinamo Kiev - Beşiktaş Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Dinamo Kiev - Beşiktaş Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Enver K.
07.12.2016 - 10:23

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında temsilcimiz Beşiktaş, Dinamo Kiev’e deplasmanda 6-0 yenildi. Bu skorla Şampiyonlar Ligi’nden elenen siyah beyazlı ekibimiz, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Aynaya Bak! - Erman Toroğlu

Maç başlıyor… Beşiktaş galibiyet peşinde. İyi güzel de Dinamo Kiev her topu kaptığında Beşiktaş takımının arka tarafı yalelli oynuyor.

Orta sahada, defansta ne adam savunması var ne alan savunması… Beşiktaş öyle bir kafada çıkmış ki 'Kiev'in zaten şansı yok. Ben bu maçı alırım' diyor… Bakınız, Türkiye'de maalesef bu işin içinde olanlara inanılmaz derecede pompa yapıyorlar.

Beşiktaş Kulübü başkanı, yöneticileri, teknik direktörü ve futbolcuları… Bir bakın hepsine, havalarda uçuyorlardı.

Hiç birinin ayağı yere basmıyordu son iki ayda. Oynadıkları futbola bakıyorsunuz, 'ahım şahım' değil.

Ama konuşmalarına bakıyorsunuz burunlarından kıl aldırmıyorlar.

Hava soğuktu, kar yağıyordu… Peki ne oldu? Harika bir zemin.

Türkiye'de çok sahada yok.

Hava kötüydü, kar yağıyordu derken Beşiktaş'ın başına taş yağdı.

Devamı...

Başın öne eğilmesin - Güntekin Onay

Tarihi maç hezimetle bitti. Evet ancak bu sonucu getiren faktörleri gözden geçirmek gerek. Maç 1-0 devam ederken ve 11’e 11 oynanırken İskoç hakemin 29. dakikada Beck’e yapılan faülü vermeyip oyunu devam ettirmesi ve yerde yuvarlanan Alman futbolcunun penaltı yaptığına hükmedip kırmızı kartla oyundan atması maçı ve turu o anda bitiren bir skandal olarak tarihe geçti. Beşiktaş, 10 kişi kalıp maç 2-0’a gelince maç zaten o dakikada bitti. 10 kişi kalan Beşiktaş çözüldü ve bireysel hatalar ile fark arttı.

Bu bir hakem skandalı

Bu hezimetin ilk nedeni adını bile zikretmeye gerek görmediğim İskoç hakemin maçı bitiren ve çözen 29. dakikadaki skandal kararıdır. 11’e 11, 1-0 devam etse bu maç bu noktaya gelmezdi. 2. neden Aboubakar’ın bile bile göz göre göre takımını 9 kişi bırakmasıdır. Tur gitmiş bundan sonrası sarı kartı varken topa vurması ve oyundan atılması arkadaşlarını saha içinde zor duruma itmektir.

Devamı...

Kıyım - Mehmet Demirkol

Böyle kritik bir maçta, ciddi bir savunma hatasından geri düştükten hemen sonra aleyhinize böyle bir penaltı ve kırmızı kart çıkınca sadece 2-0 geriye düşmüyorsunuz... İpiniz çekilmiş oluyor.

Bu penaltıyı hem de kırmızı kartla birlikte bir Adalı hakemin çalmasıysa başka bir dram.Penaltının Kaşıkçı Elması değerinde görüldüğü bir hakemlik ekolünden geldi düdük ve kart. Hem de orta hakem hiç bir şey çalmayacakken çizgi hakeminin uyarısıyla verildi bu idam kararı.

Engel olmak lazım

Yapacak bir şey kalmıyor böyle anlarda. Geçen sene Braga’da olan, bu kez Kiev’de sergilendi. Ben, öyle ‘tüm dünya bize karşı’ komplolarına prim vermem aslında. Ancak artık şunu rahatlıkla söyeyebiliriz ki, ciddi bir lobi eksikliğimiz var. Bunlar Şenes Erzik döneminde bu kadar üst üste

olmazdı.

Devamı...

Hakem kararıyla biten umutlar - Metin Tekin

Tüm Beşiktaşlılar gibi büyük bir heyecanla oturdum ekran başına, Beşiktaş'ın tarihindeki belki de en önemli maçını izlemek için... Bu maçın 90 dakikasını değerlendirmenin hiç bir anlamı yok. Sadece penaltı ve kırmızı karta kadar olan bölüm anlatılabilir. Evet 30. dakikaya kadar geçenleri konuşalım... İlk golde Tosic'in niye bu kadar kolay çalımyediğini, niye bu kadar basit bir hata yaptığını uzun uzun tartışabiliriz. Tosic'in anlamsız çalımı Beşiktaş'ı 1-0 geriye düşürüp moralleri bozdu. O dakikadan sonra gergin bir Beşiktaş vardı ama topa sahip olmaya çalışan bir Beşiktaş da vardı sahada....

Ben her zaman hakem kararlarıyla maçın değerlendirilmesine karşıyımdır. Bir kararla maçın bitemeyeceğine inandım ama dün akşama kadar... Taraflı mı bakıyorum diye kendimi sorguluyorum ama benim anladığım penaltı pozisyonu şöyle: Beck'le, Kievli oyuncu, 18 içinde topa gidiyor. Omuz omuza gelen bir mücadele var ve ikisi de bu mücadeleden dağılarak çıkıp, yere düşüyorlar. Evet bu mücadeleden sonra kim kimin ayağına takılıyor değerlendirebilirsiniz ama karar kesinlikle devam olmalıydı.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tetikçi hakem - Ertem Şener

4 gol yedik ilk yarıda. Sabırla oynadılar, açıklar buldular, hataya zorladılar, yanlarına ou da alarak! Beşiktaş'ın oyununu onlar oynarken, biz başka ne hata yapabiliriz diye saçmaladık durduk. 29'da Beck'in kırmızısı tüm dengeleri bozdu. İskoç hakem maçı Beşiktaş'tan çaldı. Geçen sezon Braga maçında Fenerbahçe'yi İvan Bebek yakarken, bu sezon da Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi yıldızlarını Thompson söndürdü.

Sahne farklı roller aynıydı! Her sene bir TETİKÇİ çıkar, bütün Türkiye'nin desteklediği maçta bir Türk takımına DUR der!.

Devamı...

Türk düşmanlığı - Turgay Demir

Türkiye Ligi'nde Beşiktaş, Avrupa Ligleri'nde Türk olmak zor! Nerede bir eyyamcı varsa çıkar Beşiktaş'ı ya da bir başka Türk takımını bulur. Hakem hata yapar ama aptallık yapmaz.

Faulu yapan Kievli oyuncu, düşen Beck, hakem devam demiş, çizgideki vicdansız 'penaltı' uydurmuş! Hadi uydurdu, sen nasıl bir hakemsin ki, ceza sahası içinde bariz gol şansından kırmızı kart verilmeyeceğini bilmiyorsun.

Bir takımı hem penaltıyla yakıyorsun, hem de kırmızı kartla. Yuh. Muhtemelen UEFA ipini çekecektir bu İskoç'un, böyle hata yapanı affetmezler ama çekseler bize ne faydası var ki!

Grup maçlarında adım adım, alın terinle zafer kazanmayı hak et ama hakemler gelip ipini çeksin.

Benfica maçında hakemin Beşiktaş lehine verdiği penaltıyı yardımcı iptal ettirmişti, İstanbul'daki Kiev maçında yine bariz bir penaltı verilmemişti.

Finalde İskoç hakem hepsinin üzerine tüy dikti. Yazıklar olsun. Tüm bu olanları futbol diliyle açıklamanın anlamı yok; aleni bir Türk düşmanlığıdır bu.

Devamı...

İvan Bebek 2 - Zeki Uzundurukan

Geçen sezon İvan Bebek, bu sezon bir İskoç hakem! İster futbol cinayeti deyin; ister futbol katliamı deyin! Ne derseniz deyin! Nedir bu hakemlerden çektiğimiz!

Dün de Kiev'de hakem Thomson, Beşiktaş'ı yerle bir etti.

Bu kadar komedi bir penaltı ne gördüm ne de duydum. Kiev'li futbolcu Gonzalez, ceza sahasında Beck'i tutup yere yapıştırdı. İşte hakem katliamı bu pozisyonla başladı. Thomson, hem penaltı verdi; hem de Beck'e kırmızı kart gösterdi. O dakikaya kadar üstün bir futbol oynayan Beşiktaş'ı bir düdükle bitirdi hakem Thomson!

Gel de kahrolma; gel de isyan etme!

Buraya kadar yenilmeden gelen ve gruptan çıkmayı sonuna kadar hak eden Beşiktaş, hakem kurbanı oldu.

Fenerbahçe maçında muhteşem oynayan Gökhan Gönül neden sağ bekte tercih edilmemişti? Neden sokaktaki 5 yaşındaki çocuğun bile ne kadar etkili bir futbolcu olduğunu bildiği Yarmolenko'ya karşı bir önlem alamamıştı Beşiktaş! Ya Tosic'e ne demeli?

Yenilen 2 golde Tosic'in büyük hatası var..

Devamı...

İlk görev: Yıkıma dönüşmesini engelleme - Cem Dizdar

Şampiyonlar Ligi seviyesinde ‘kötü takım’ yok sadece farkı yaratan ‘çok iyi takım’lar var. Güçlü bir tarihe sahip olan Dinamo Kiev de o, kötü olmayan takımlardan sadece biri. Ne yazık ki bunu gösterdi... Yönetimi, teknik adamı, yazarı çizeri, taraftarınca ‘tarihi’ olarak nitelenen bir maça çıkan Beşiktaş’ta, oyuncuların bu ruh halinin baskısı altında kalmış olmaları ihtimal dahili. Yine de maçın ilk 30 dakikasında topu kullanma konusunda gayretli, üstün ve estetik olan tartışmasız olarak Beşiktaş’tı. Hem de bu seviyede yenmemesi gereken o ilk golü yemiş olmalarına rağmen. Ancak hangi kitaba sığdığı belli olmayan ‘penaltı/kırmızı kart/gol’ün ardından film tamamen koptu ve devamı bir teferruta dönüştü.

Sorunlar var!

Napoli ve Benfica maçlarında onca pozisyon verilmiş olmasına rağmen Kiev’e büyük umutlarla giden Beşiktaş’ın farklı mağlubiyetinden sonra “Bu seviye zor seviyedir” demek işe yaramaz. Artık Beşiktaş için ufukta bambaşka sorunlar var. Öncelikle, problemler cesurca tespit edilip yapıcı bir strateji oluşturulmalı.

Devamı...

Skandallar gecesi - Serkan Akcan

Futbolda bazen bir yenilgiyle kupa gider, hatta derin kırılırsın sezon gider. Beşiktaş, Kiev’e gelene kadar Real Madrid ile beraber yenilgisiz tek takım olmayı başarabiliyorsa bunu fizik kalitesine ve oyuncuların direnç isteklerine borçluydu. Fakat Kiev’de garip şeyler oldu. Geçen sezon Fenerbahçe’nin Braga deplasmanında başına gelen İvan Bebek faciasının aynısı Beşiktaş’ın başına geldi. Artık Craig Thomson vakası olarak adlandırılacak bir hakem skandalına şahit olduk. Andreas Beck, Gonzalez ile koşarken rakibinin müdahalesiyle düşüyor. Yani senaryo doğal akışında gitse bu, Beşiktaş lehine faul. Fakat Gonzalez nefis bir aktörlük gösterisiyle 6. hakemi de işin içine çekerek penaltıyı alıyor. Sonuç, Beck’e kırmızı ve penaltı. Birincisi 6. hakem uygulaması dünya futbolundan kaldırılmalı. Zaten FİFA organizasyonlarında yok, UEFA da buna bir son vermeli. İkincisi ve daha önemlisi, üçlü cezalandırma bu sezon başı kaldırıldı. Hem penaltı hem kırmızı kart verebilmen için topla ilgin olmadan rakibe sert faul yapman gerek. Beck’in böyle bir durumu da yok. Neresinden bakarsan bak tam bir skandal bu.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakem ve harakiri - Ömer Üründül

Senelerin İskoç hakemi Craig Thomson, yeteneksiz bir hakemdir. UEFA tarafından zorluk derecesi yüksek maçlara atanmaz. Dinamo Kiev'in grupta iddiası kalmadı diye bu maça atandı ve de 30'uncu dakikada Beşiktaş'ı resmen bitirdi. Kendisinin de görmediğipozisyonda çizgi hakeminin uyarısıyla penaltıyı yarattı.

Yeni değişen kural ne diyor; 'Eğer bir futbolcu topla oynama niyeti varken penaltıya neden oluyorsa, bariz gol şansı da olsa kırmızı değil sarı kart gösterilecek.' Craig Thomson bir de kırmızı kart çıkarınca, rüyayı resmen sona erdirdi. Tabii ki bu aradaBeşiktaş'ın harakirisini de göz ardı etmeyelim. Dinamo Kiev vasat bir takımdı ve grubun da en zayıf halkasıydı.

Ancak Kiev'in belli bir takım özellikleri var. Fizik olarak güçlüler, çabuklar ve de yapıları itibariyle hücumda geniş alanı çok seviyorlar.

Böyle bir ortam yakaladıklarında da çabuk dikey çıkışlarla sonuca giderler.

Beşiktaş ne yazık ki bu ortamı rakibine ikram etti.

Maç başladıktan sonra önce kontrollü anlayışla takım savunması ön plana alınarak oyunu tutmak gerekirken çok erken ve moral bozan bir kontratak golü yediler.

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
22
7
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dawkins06

Köşe yazarlarının çoğu aynı .. Hakemi bahane etmişler.. Bahanelerin ardına saklanmayan bir Beşiktaşlı olarak şunları söylemek istiyorum... Önce ana fikirden ... Devamını Gör

Dawkins06

Tolgay-Oğuzhan ikilisi ligde oynadıkları bütün maçlarda verimsizken böyle bir maça çıkarıyorsan, Beck gibi bir el bombasını pas ve kademe hatası makinasını e... Devamını Gör

Emre Aslan

Hepsi hakeme yürüyor ulan hakem yavşaksa siz 2 kat oynayıp onu da alt etmeliydiniz.Tabi yenilince bahane bulunur.