Görüş Bildir
Haberler
Dilek Doğan Memleketinde Toprağa Verildi

Dilek Doğan Memleketinde Toprağa Verildi

Onedio Medya
27.10.2015 - 13:49 Son Güncelleme: 27.10.2015 - 15:56

18 Ekim tarihinde Sarıyer'deki evinde polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede dün gece yaşamını yitiren 25 yaşındaki Dilek Doğan,  Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Türkçayırı Mahallesi'nde toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dilek Doğan’ın cenazesi sabah saatlerinde Türkçayırı Mahallesi'ndeki dedesi Mehmet Doğan’ın evine getirildi. Bir süre burada bekletilen Doğan’ın cenazesi daha sonra omuzlara alınarak mezarlığa taşındı. Mezarlık önünde tabut açılarak yüzü gösterilen Dilek Doğan’ın helallik alınarak cenaze namazı kılındı.

Namaz sonrası Doğan’ın cenazesi köy mezarlığına defnedildi. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Sevil Kılıçdaroğlu da katıldı. Cenaze töreni sırasında jandarma, mahalle çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

'Cenaze yıkama aracı talebinde bulunduk, göndermemişler'

'Cenaze yıkama aracı talebinde bulunduk, göndermemişler'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazetecilere açıklamada bulunan Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, cenaze aracı istediklerini ancak kendilerine müsait araç bulunmadığının söylendiğini belirtti. Bunun bir ayrımcılık olduğunu kaydeden Doğan, “Cenaze yıkama aracı talebinde bulunduk, göndermemişler. Bu bir ayrımcılıktır, böyle yapmasınlar” dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

25 yaşındaki Dilek Doğan, evlerinde arama yapan polis tarafından vurularak ağır yaralanmıştı. 

Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan, yaşananları şöyle anlatmıştı:

'Polisler eve ayakkabı ile girdi. Kızım da 'galoş giyin, sonra girin' deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Sonra hastaneye getirdik kızımı. Benim kızım canlı bomba değil. Canlı bomba olsa evde mi yatar, neden vurdular?'

Baba Doğan ise 'Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise 'galoş giyin' dedik. Onlar da 'giymeyiz' dediler. Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular. Kızımı öldü zannettim. Polisler panikleyip dışarı kaçmaya başladılar. Evde kesinlikle bir çatışma olmadı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Benim beş tane çocuğum var. Dilek benim tek kızım. Umarım sağlığına kavuşur' sözleriyle yaşananları aktarmıştı.

Emniyet kaynakları, Dilek Doğan’ın, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda 'şüpheli' sıfatıyla kaydının olduğunu açıklamıştı. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik'in ise bu kaydın bulunduğu soruşturmanın, Doğan vurulduktan sonra açıldığını öne sürmüştü. Timtik, “Sabah saat 4'te Dilek vuruluyor. Sonra da soruşturma başlatılıyor. Bu, polisin kendisini kurtarma operasyonu olarak görülebilir” demişti.

Dilek Doğan’ın vurulmasına ilişkin başlatılan soruşturmada, operasyona katılan polislerin ifadesinin alınmasına başlanmıştı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda