Görüş Bildir
Haberler
Devasa Boyutlarıyla Gözümüzü Korkutsa da Kalpleriyle İçimizi Isıtan En Büyük Köpek Irkları

Devasa Boyutlarıyla Gözümüzü Korkutsa da Kalpleriyle İçimizi Isıtan En Büyük Köpek Irkları

Beyza
14.04.2023 - 07:41

Kimi zaman en yakın dostumuz olan köpeklerin birçok ırkı olduğunu biliyoruz. Kimileri küçük ve sevimli halleri ile dikkat çekerken kimileri de devasa görünümleri ile dikkat çekiyorlar. Ancak ister büyük ister küçük olsun her birinin çok sevecen ve masum olduğunu biliyoruz. Dünyanın en büyük köpekleri ise sevimliliklerinin yanı sıra görünümleri ile sizi çok şaşırtacak. Hadi, birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rottweiler

1. Rottweiler

Bu köpek ırkı Almanya'nın Rottweil kasabası kökenli olmasından dolayı Rottweiler ismi ile bilinir. Bu köpek ırkının en bilinen ve sevilen özelliği ise itaatkar ve koruyucu olmalarıdır. Eğitilmeye yatkın olan bu köpekler çok sessizdirler. İnsanlar tarafından saldırgan olarak bilinseler de aslında Rottweiler cinsi köpekler eğitildikleri zaman oldukça uysal olabilirler. Bu köpeklerin erkek türleri 60 ile 68 cm arasındayken dişi türleri ise 58 ile 64 cm aralığındadırlar.

2. Kangal

2. Kangal

Türk boyları ile beraber Orta Asya'dan Anadolu'ya göçen Kangallar günümüzde hala bekçi köpeği olarak yetiştirilmeye devam ediyor. Uzun boyları ve vücut yapıları sayesinde Osmanlı döneminde orduya alınan bu köpek türü sahibine bağlı olması ile bilinir. Bu türün ağırlığı 66 kiloya kadar çıkarken boyları ise yaklaşık 77-86 cm aralığında bulunur.

3. Landseer

3. Landseer

Tam bir görev adamı olan bu köpek ırkı neredeyse tüm dünyada korumacı yapıları ile bilinirler. Cesaretleri ve hareketli yapıları ile öne çıkan Landseer'ler kurtarma görevlerinde sıklıkla kullanılırlar. Aynı zamanda bu türler çocuklarla da çok iyi anlaşırlar. Sevimlilikleri ile içimizi ısıtan bu köpek türü çoğu zaman 55-70 kilo aralığında ve 80 cm uzunluğunda bulunurlar.

4. Newfoundland

4. Newfoundland

Newfoundland'lara ülkemizde az rastlanır ancak bu köpek ırkı neredeyse tüm dünya tarafından bilinen ve yüzme becerileri ile tanınan bir türdür. Kabarık tüyleri ile çok yüksek soğukluklara bile direnebilen bu köpekler geçmiş dönemlerde yük çekme ve su kurtarma gibi görevler için eğitilmişlerdir. Cankurtaran olarak birçok yerde kullanılan bu ırkların boyları genelde 70 cm iken ağırlıkları da 75 kiloya kadar çıkabilir.

5. Leonberger

5. Leonberger

Bekçi köpeği olarak tanınan bu ırk Almanya'nın en eski ırklarından bir tanesidir ve en bilinen özelliği ise sürü korumaktır. Oldukça zeki olan bu köpekler çevrelerindeki herkes ile de çok iyi anlaşırlar. Kocaman görüntüsünün yanı sıra kocaman da bir kalbe sahip olan bu ırkın kilosu genelde 77'ye kadar çıkarken boyu da 82 cm'e kadar uzayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kafkas çobanı

6. Kafkas çobanı

Yine ne büyük köpek ırklarından biri olan Kafkas çobanları hareketli yapıları, cesur tavırları ve bağımsızlıkları ile bilinirler. Sahiplerine çok sadık olan bu köpek türü koruma konusunda da oldukça başarılıdırlar. 70 - 90 kg aralığında bulunan bu ırk kocaman bir görünüme sahiptir. Ama aynı zamanda çok da tatlıdır.

7. Danua

7. Danua

Bu köpek ırkının kökeni yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe dayanır ve bu köpekler avcılık özellikleri ile öne çıkarlar. Devasa görünümlerinin aksine çekingen olan bu köpekler yaklaşık olarak 71-86 cm uzunluğa ve 90 kg ağırlığa sahip olurlar.

8. Napoliten Mastiff

8. Napoliten Mastiff

Romalılar tarafından savaş köpeği olarak kullanılan bu ırk daha sonraki zamanlarda da bekçi köpeği olarak kullanılmıştır. Sarkık deri yapısı ile öne çıkan ve kocaman bir görünüme sahip olan bu tür oldukça uysal bir yapıya sahiptir. 100 kiloya kadar çıkabilen mastifflerin boyları ise 79 cm'e kadar uzayabilir.

9. İngiliz Mastiff

9. İngiliz Mastiff

Büyük görünümlerine uygun olarak çok güçlü ve cesur olan bu ırk savunma konusunda da çok yeteneklidir. Upuzun boylarının yanı sıra 100 kg ağırlığa kadar ulaşabilen İngiliz mastiffler asil görünüşleri de dikkat çekerler.

10. Saint Bernard

10. Saint Bernard

Pofuduk görünümüyle dikkat çeken bu ırk soğuk hava şartlarına karşı çok dirençlidir ve kurtarıcı özellikleri ile tanınırlar. Eğitilme konusunda diğer ırklara göre biraz da inatçı olan bu köpekler özgürlüklerine de oldukça düşkündürler. 70 kg ağırlığa kadar ulaşabilen Saint Bernard'lar 90 cm'e kadar da uzayabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Scottish Deerhound

11. Scottish Deerhound

Bu köpek ırkı kemikli ve iri yapısının yanı sıra 50 kg ağırlığa ve 81 cm uzunluğa sahiptir. Güçlü ve dayanıklı olan bu köpekler hızlı koşmaları ile de dikkat çekerler. Aynı zamanda bu tür soğuk havaya karşı da oldukça dirençli bir yapıya sahiptir.

12. Giant Schnauzer

12. Giant Schnauzer

Kare vücut yapıları ve çevikliği ile dikkat çeken bu köpek ırkı çift kaplamalı kürke sahiptir. Bu kürk yapısı sayesinde ise sert hava koşullarına direnebilir ve dağ gibi zorlu yerlerde kolaylıkla yaşayabilirler. 70 cm'e kadar uzayabilen bu türler cesur, zeki ve sadık olmaları ile tanınırlar.

13. Irish Wolfhound

13. Irish Wolfhound

89 cm'e kadar uzayabilen bu ırk gözetleme köpeği olarak da bilinir ve görkemli yapısının yanı sıra evde beselemeye uygundur. Bu ırkın en önemli özelliği ise hızları ve güçlü yapılarıdır. Ancak güçlü yapıları onların zarif ve hareketli olmalarına engel değildir.

14. Alabay

14. Alabay

Çoğublukla çiftlik hayvanı olarak yetiştirilen bu ırk sürü koruma ve bekçilik gibi görevler için eğitilir. Güçlü, dengeli ve sessiz yapıları ile öne çıkan Alabay'lar özgürlüklerine düşkün hayvanlar olsalar da iyi bir eğitim sayesinde oldukça sadık bir arkadaş olabilirler. 40-80 kg ağırlığa ulaşabilen ve cesaretleri ile öne çıkan bu ırkın uzunluğu ise 81 cm'e kadar çıkabilir.

15. Afgan Tazısı

15. Afgan Tazısı

Bu ırk karakter özelliklerinden önce dış görünüşleri ile dikkat çeker. Uzun tüyleri ve gururlu bakışlarıyla göz alıcı bir görünüme sahip olan bu tür aynı zamanda çok hızlı ve güçlüdürler. Av köpeği olarak da kullanılan Afgan tazıları engebeli arazi koşullarına kolaylıkla uyum sağlarlar. 70 cm uzunluğa ulaşabilen bu köpekler soğuk havalara karşı da oldukça dirençli bir yapıya sahiptirler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın