Görüş Bildir
Haberler
Dev Teknoloji Firmaları, Bilgisayar Satışlarını Artırmak İçin Bir Araya Gelecek

Dev Teknoloji Firmaları, Bilgisayar Satışlarını Artırmak İçin Bir Araya Gelecek

Onedio Medya
15.10.2015 - 11:52

Teknoloji sektöründeki dev firmalar, ‘Bilgisayar ne yapar’ sloganıyla üretilecek içeriklerle birlikte öncelikle ABD ve Çin’de bilgisayar satışlarını artırmayı amaçlayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bildiğiniz gibi tablet ve akıllı telefon satışlarının özellikle son birkaç yıldır çok önemli bir oranda artmasıyla beraber, bilgisayar satışlarında düşüş gerçekleşti. Bu durum ülkemiz genelinde böyle olduğu gibi aynı zamanda dünyada da genel olarak durum bu. Bilgisayar pazarı her geçen gün daralıyor ve üreticilerin gelirleri ciddi manada düşmüş durumda. Dolayısıyla bilgisayar üreticilerinin da konuyla alakalı olarak çözüm üretmesi gerekiyor. İşte tam bu noktada Microsoft ve Intel başta olmak üzere Dell, Lenovo ve HP gibi büyük üreticiler ortak bir proje kapsamında bir araya geliyor.

‘Bilgisayar ne yapar?’ sloganıyla yola çıkan beş dev firma, tam olarak da bu soruya yanıt niteliğinde olacak içerikler hazırlayacak. Geçtiğimiz dönemlerde de bu şekilde birtakım projeler büyük firmaları bir araya getirmişti ancak bu en kapsamlısı olacak. Öncelikle ABD ve Çin’de başlatılacak projenin ilerleyen dönemlerde farklı ülkelerde de aktif hale getirilmesi söz konusu olacak.

Intel’in yeni nesil Skylake işlemci mimarisini duyurması ve çıkartmasıyla birlikte birlikte yaklaşık olarak 500 milyon bilgisayarın beş yaşından daha eski olduğu belirtiliyor. İşte tam olarak bu noktada da yeni bilgisayarların eskilerine oranla sunduğu avantajlar konu alınacak ve anlatılacak.

Teknolog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
1
0