Görüş Bildir
Haberler
Dev Anlaşma İmzalandı: Uçan Taksiler NASA-Uber Ortaklığıyla 2020'de Geliyor!

etiket Dev Anlaşma İmzalandı: Uçan Taksiler NASA-Uber Ortaklığıyla 2020'de Geliyor!

Batuhan
09.05.2018 - 15:59 Son Güncelleme: 10.05.2018 - 11:27

Biz, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekilme kararı, Ortadoğu'da artan jeopolitik tansiyon, ekonomik dalgalanmalar ve erken seçim gündemi ile meşgulken teknoloji dünyasından güzel bir haber geldi. Dün NASA ile Uber, ABD'deki şehirlerin semalarında uçan taksi için keşif yapılması konusunda anlaşma imzaladığı açıklandı. Devasa bir drone modeline benzeyen uçan taksinin 2020 yılında kullanıma girmesi bekleniyor.

NASA'dan yapılan açıklamada, Uber ile uçan taksi için keşif yapılması konusunda anlaşıldığı ve NASA'nın, dağıtım amacıyla kullanılan insansız hava araçlarını da içeren 'şehir hava devinim' araçları için simülasyonlara başlayacağı belirtildi.

Los Angeles'ta düzenlenen Uber Elevate Zirvesi'nde Uber'in 2020'de uçurmayı umduğu uçan taksi prototipleri sergileniyor.

Los Angeles'ta düzenlenen Uber Elevate Zirvesi'nde Uber'in 2020'de uçurmayı umduğu uçan taksi prototipleri sergileniyor.

Uçaklar yakıt yerine elektrikle çalışacak

Uçaklar yakıt yerine elektrikle çalışacak

Tasarım, dikey kalkışa ve inişe izin vermek için birden fazla itici motorlu görünüyor. Tıpkı bir drone gibi. Hava taksisi gövdesi, bir helikopterden ziyade bir uçağın gövdesini anımsatıyor. Uçaklar yakıt yerine elektrikle çalışacak, böylece geleneksel bir helikopterden daha sessiz, daha verimli ve daha ucuz olacak.

Gökyüzü limanları kurulacak

Gökyüzü limanları kurulacak

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi'ye göre insanlar ileride bir hava taksi çağırmak için Uber uygulamasını kullanacaklar ve daha sonra en yakın çatıdaki gökyüzü limanına gidecekler. Aynı zamanda bir sürüş paylaşma mekanizması da bulunacak. Her havalimanına en fazla dört yolcu sığacak, bu da maliyetleri daha da azaltmaya yardımcı olacak.

Hem hızlı hem ucuz

Hem hızlı hem ucuz

Khosrowshahi, 'Bu araçlar etrafında bir ulaşım ağı oluşturmak istiyoruz, böylece insanlar düzenli olarak bu taksileri daha uygun maliyetlerle kullanabilecek. Trafikten kaçarak hem ucuza hem de daha hızlı uzun mesafelere havadan gidebilecekler.' dedi.

Saatte 240 km azami hıza ulaşabilecek

Ülkemizdeki Uber tartışmaları sonrası bu haber sosyal medyada mizah malzemesi oldu

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
88
43
20
12
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Düşünsene bizim sarı taksiciler bunları roketatarla, S-400'le avlıyor. Şaşırmam. Ülke ülke değil GTA San Andreas anasını satayım.

Gladiator 07

Ohooo bize gelene kadar... Türkiye'de en ufak pilot açığını bile kapatamıyoruz, yabancı pilotlarla açığı kapatmak istiyoruz lakin onlarda Türkiye'de çalışmak... Devamını Gör