Görüş Bildir
Haberler
Detay Manyağı Açık Dünyaların Ustası Rockstar Games'in Metacritic Puanlarına Göre En İyi 13 PC Oyunu

Detay Manyağı Açık Dünyaların Ustası Rockstar Games'in Metacritic Puanlarına Göre En İyi 13 PC Oyunu

Oyun dünyasının tam manasıyla yıldızı olan Rockstar Games'in elde ettiği bu ün pek de haksız sayılmaz. Her yeni oyunu merakla beklenen, eskileri ise birer efsane olan firmanın Metacritic verileri baz alınarak sıralanmış, PC platformu için yayınlanmış en iyi 13 oyununa bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Bully: The Scolarship Edition - 72

13. Bully: The Scolarship Edition - 72

Bizleri alıp lise yıllarımıza götüren bu oyun haylaz karakterimiz Jimmy Hopkins'in haylazlıklarına ortak oluyoruz. Okulu dilediğinizce birbirine katabilir, herkesi ölümüne trolleyebilirsiniz. Ancak sizden daha güçlü kabadayılara dikkat edin.

12. Manhunt - 75

12. Manhunt - 75

İçinizdeki şiddeti video oyunları sayesinde dışarı vurmak isterseniz Manhunt tam da aradığınız oyun. Pek çok ülkede yasak olan ve şiddetin dozunun bir hayli yüksek olduğu bu yapımın Metascore'u PC kanadında 75.

11. Midnight Club II - 81

11. Midnight Club II - 81

Sevdiğimiz arcade araba yarışlarına Rockstar Games dokunuşu. 2002 yılında çıkış yapmış olan ve döneminin sevilen yapımları arasında bulunan Midnight Club II nostalji değerini de kaybetmiş değil.

10. L.A. Noire: The VR Case Files - 82

10. L.A. Noire: The VR Case Files - 82

Adından da anlaşılacağı üzere sanal gerçeklik cihazlarında deneyimleyebileceğiniz yapımda Los Angeles'ın sokaklarında gizemli cinayetleri çözmeye çalışıyoruz. 1947'nin atmosferini birinci şahıs olarak deneyimlemek ise paha biçilemez.

9. L.A Noire: The Complete Edition - 83

9. L.A Noire: The Complete Edition - 83

Bu kez bir efsanenin başlangıcına tanıklık ediyoruz. Gelmiş geçmiş en iyi dedektiflik oyunlarından olan L.A Noire'ın atmosferi aradan geçen 10 yılın ardından bile hiçbir şey kaybetmiş değil. Üstelik NP'lerin gerçekçi yüz ifadeleri hala pek çok oyunda yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Max Payne 2: The Fall of Max Payne - 86

8. Max Payne 2: The Fall of Max Payne - 86

Oyun dünyasının en bahtı kara ancak en unutulmaz karakterlerinden olan Max Payne'in Rocstar Games çatısı altında çıkış yapan ikinci oyunun biz oyuncuların damağında bıraktığı tat bambaşka.

7. Max Payne 3 - 87

Karşımıza bambaşka bir Max Payne portresi ile çıkan yapım PC kanadında kendinden bir önceki oyunun başarısını üzerine ekleyerek devam ettirmeyi başarıyor.

6. GTA IV - 90

GTA serisinin oyuncuları iki kutba bölen yapımı olan GTA IV depresif atmosferi ve çok daha ciddi bir olay örgüsü ile dikkat çekiyor. Nico Bellic'in Amerikan rüyasının yıkılışına ilk elden şahitlik ediyoruz.

5. GTA: San Andreas - 93

Pek çok oyuncunun gönlünde çok özel bir yere sahip olan GTA: San Andreas belki de bir neslin ciddi bir kısmının oynadığı ilk video oyunu olabilir. CJ ile ihaneti dibine kadar yaşadığımız yapımın Metascore'u PC cephesinde 93.

4. GTA III - 93

GTA serisi için ciddi bir dönüm noktası olan GTA III ile birlikte seri ilk kez 3. boyut ile de tanışmış oldu. Bir serinin belki de kaderini değiştiren yapım da elbette listedeki yerini alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Red Dead Redemption 2 - 93

Pek çok oyuncu için yaşayan ve gerçek bir açık dünya yapmanın en iyi örneği olan Red Dead Redemption 2 için herkesin hemfikir olduğu bir konu var, bu oyunu oynadıktan sonra diğer oyunlara asla aynı gözle bakamayacaksınız.

2. GTA: Vice City - 94

2. GTA: Vice City - 94

Eminiz ki pek çok oyuncuyu Vice City haritasına bıraksak hiç kaybolmadan bütün bir şehri gezebilir. Oyuncular için böylesine özel bir yerde bulunan oyun Metacritic'ten 94 puanı kapmayı da başararak listenin ikinci sırasında yer alıyor.

1. GTA V - 96

Ve elbette listenin ilk sırasında çoğu kişinin tahmin ettiği üzere GTA V yer alıyor. Aradan geçen 8 yıla rağmen hala taş gibi grafiklere ve mekaniklere sahip olan oyun gerek hikaye modu, gerekse de apayrı bir dünya olan online modu ile daha uzun yıllar tahtından inecek gibi görünmüyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
28
17
8
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombian

RDR2 kelimenin tam anlamıyla oyun tarihi için bir kilometre taşı bir başyapıttır.oyunun tek kötü yanı o kadar başarılı grafiklere oyun motoruna realitiye sah... Devamını Gör

Hakan Gökdoğan

Yanlış değerlendirme olmuş oyunların ilk çıkış platformlarına göre metacritic puanlarına bakman lazım mesela bully ilk PS2 ye çıkış yapmış sonra PC ye portla... Devamını Gör