Görüş Bildir
Haberler
Dertler Derya Olmuş! Hayatındaki Her Şey Kötüye Giderken Hatırlaman Gereken 15 Şey

Dertler Derya Olmuş! Hayatındaki Her Şey Kötüye Giderken Hatırlaman Gereken 15 Şey

Borgen
22.12.2016 - 01:23

Bazen her şey kötüye gider, umudunuz tükenir, yaşam sevinciniz azalır ve 'neden' diye düşünmeye başlarsınız. İçinden çıkamadığınız durumlarda artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünür, iyiden iyiye dibe doğru çekildiğinizi hissedersiniz. Hayatın üstünüze geldiğini düşündüğünüz böyle anlarda hatırlamanız gereken bazı şeyler var. Bunları aklınızın bir köşesinde tutarsanız tekrar ayağa kalkmanız ve silkinip yola kaldığınız yerden devam etmeniz daha kolay olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu da geçer...

Kimilerinin bıraktığı iz derin de olsa her şey nihayetinde geçip gitmiyor mu?  . Hiçbir acı ve sıkıntı ilk haliyle kalmıyor. Aksi olsaydı hayata devam etmemiz mümkün olmazdı zaten. Hepsi geçti, bu da geçer, emin ol bundan.

2. Daha kötüsü de olabilirdi!

Kötünün kötüsü diye bir şey gerçekten var, emin ol. Ne kadar berbat durumda olduğunu düşünüyor olursan ol daha kötüsü de olabilirdi. Daima olduğun durumdan daha fenası var ve sen belki de onunla yüzleşmediğin şanslı bile sayılabilirsin. Durumun iyi olmayabilir evet ama daha kötüsünden iyisin, bunu da asla unutma.

3. İnsanlar neleri atlatıyor, ne badirelerden sağlam çıkıyor, sen niye çıkmayasın?

İnsanlar öyle şeyleri bir şekilde atlatıp yollarına devam ediyorlar ki, sen neden bunu başaramayasın?

4. Hayat bir yolculuktur.

Bir sonraki durağın ne olduğunu bilemezsin. Hayat lineer bir çizgide ilerleyen, düzenli, tahmin edilebilir ve durağan bir şey değil. Bu yolculuk karşına iyi ve kötü daha pek çok şey çıkaracak bunu unutma.

5. Bunu da bir tecrübe olarak görüp, bundan bir ders çıkarabilirsin.

Hayat dediğimiz şeyler tecrübelerin toplamından ibaret. Hata yapılmayan, acı çekilmeyen, gözyaşı dökülmeyen bir yaşam yok. Her şey kötüye giderken bunların sebepleri ve başa çıkma yolların ilerisi için senin rehberin olursa, çıkardığın dersler ile daha iyisine ulaşmaya başarabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir sınav veriyorsun ve bunu başarıyla atlatırsan daha da güçlenmiş olacaksın.

Bir şekilde atlattığın her badire aslında çözdüğün bir sınav. Çözümünü bildiğin her sınav da seni bundan sonrakiler için güçlendiriyor. Yaşadıklarını daha güçlü bir şekilde geri döneceğin bir sınav olarak görüp mücadeleni de hüznünü de bunu bilerek yaşarsan yoluna daha kuvvetli olarak devam etmeni kimse engelleyemez.

7. Başını dik tut, dağlar rüzgarla sarsılmaz.

Güçlü olmak için çabalarsan yaşadıkların seni üzebilir ama yıkamaz. Yere serilmezsen kaldığın yerden devam etmen de daha kolay olur. Başını asla eğme ki zayıf düşüp yıkılmayasın.

8. Bazı şeylere sahip olmak için üzülmeye ve acı çekmeye değer!

Uğruna mücadele edilip acı çekilerek elde edilmiş olan her şey, buna edindiğin kıymetli tecrübeler de dahil, çok daha değerlidir. Eğer sonunda bir ışık var yolun, her şeyin sonunda çekilen çileye değebilir. Bunu yaşamadan bilemezsin.

9. Her fırtınanın ardından güneş illa ki tekrar açar.

Belki bugün, belki yarın, belki çok daha sonra. Ama illa ki. Çok büyük ve sarsıcı yağmurlardan sonra hiç beklenmedik bir anda gökkuşağı çıkabilir. Kasvetli bir fırtınadan günlük güneşlik bir ana geçiş bazen o kadar hızlı olur ki ne olduğunu, nasıl olduğunu anlayamazsın bile. Lakin bu süre uzarsa bile bil ki o güneş bir şekilde doğacak! Doğmadığı görülmemiştir, içini ferah tut.

10. Vazgeçmeyen bir insanın yenilmesi de zordur. Asla pes etmezsen sonunda başarabilirsin.

Kendinden vazgeçen insan her şeyden vazgeçmiştir ve hiçbir şey kazanması mümkün değildir. Buna huzuru ve mutluluğu da dahil. Her şey olabildiğince kötüyken ve kötüye gitmeye devam ederken bile vazgeçmesen başarmaman için hiçbir sebep yok demektir. Unutma, her çabalayan kazanamaz belki ama kazananlar çabalayanlar içinden çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nasıl ki başarı kalıcı değilse başarısızlık da daimi ve ölümcül değildir.

Mutlu anlarını, güzel günlerini, iyi zamanlarını hatırla. Hepsi bir şekilde sona erdi değil mi? Hiçbir mutluluk ömür boyu sürmez. Kötü olanlar da bir şekilde bitecektir. İyi hissettiğin zamanlar kalıcı olmadıysa kötü olanlar neden olsun ki? Emin ol onlar da geçip gidecek ve yerini iyi olanlara bırakacaktır. Hayat bir döngüden ibaret. Sıra elbet iyi olanlara da gelecek.

12. Böyle olması gerektiği için böyle olmuştur.

Böyle olmasının nihai bir anlamı olabilir ve o anlam seni o kuyudan çekip çıkarabilecek anahtar olabilir ancak o an gelmeden bunu asla bilemezsin.

13. Dünyadaki önemli şeylerin çoğu, umudun olmadığı anda denemeye devam eden insanlar tarafından gerçekleştirilmiştir.

Umut; süreç uzarsa şayet işkence haline de dönüşebilir ama umut yokken bile denemekten vazgeçmeyenler sonunda mükafatını illa ki alır. Maharet o işkenceye katlanabilmektedir. Denemeye devam etmezsen iyi olma şansını da azaltırsın. Deneyenlerden ol ki sonunda yüzün gülsün!

14. Kötü bir gün, kötü bir ay ya da kötü bir sene, kötü bi hayat demek değildir.

Hayat iyi ve kötü hissettiklerinin toplamıdır ama şu an kendini kötü hissediyor oluşun kötü bir hayatın olduğu anlamına gelmez. Kötü günleri iyi haftalar, kötü ayları güzel yıllar takip edebilir.

15. Hayat kısa ve ne zaman biteceği belli değil. Hala dişlerin varken gülümsemeye devam etmelisin.

Yaşam sonsuz değil, hala bir şansın varken gülümsemeyi denemelisin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
46
27
16
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aslı yılmaz

artık alıştın