Görüş Bildir
Haberler
Depresyonun Baş Düşmanı Melisa Yağının Rahatlatıcı Birçok Faydası Var!

Depresyonun Baş Düşmanı Melisa Yağının Rahatlatıcı Birçok Faydası Var!

Vücudumuza faydalı olabilecek bitkisel yağlardan biri de melisa yağı. Ağız yoluyla da alınabilen melisa yağını günde en fazla bir tatlı kaşığı kadar suyla birlikte tüketmeniz öneriliyor. İçerisinde kimyasal madde bulunmamasına özen gösterip doğru şekilde kullandığınızda rahatlatıcı etkisiyle sizi kendine bağlayabilir.

Not: Kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güle güle depresyon...

1. Güle güle depresyon...

Melisa yağı, etkili bir antidepresandır. Bu yüzden, 15. yüzyılda 'Yaşam İksiri' ya da 'Yaşam Nektarı' olarak adlandırılıyordu.

2. Soğuk algınlığına karşı korur.

Melisa yağı solunum sistemi ve kardiyovasküler sistemde gerçek sıcaklık sağlar. Bu da sizi sık sık soğuk algınlığı yaşamaktan kurtarır.

3. Araştırmalar alzheimer iyileşmesinde küçük de olsa bir umut olabileceğini gösteriyor.

3. Araştırmalar alzheimer iyileşmesinde küçük de olsa bir umut olabileceğini gösteriyor.

Alzheimer iyileşmesinde kullanılabilecek en etkili doğal yöntemlerden biridir. Newcastle Yaşlanma ve Sağlık Enstitüsü'ndeki bilim insanları, şiddetli bunama hastalarında melisa yağının ajitasyonunun değerini belirlemek için kontrollü bir araştırma yaptı. Alzheimer hastalarının %35'inde iyileşme görüldü.

4. İltihap ve ödem sökücü

Araştırmalar melisa yağının, iltihaplanma ve ağrı ile ilişkili çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğini göstermiştir.

5. Uçuk tedavisinde kullanılabilir.

5. Uçuk tedavisinde kullanılabilir.

Uçuk virüsü ailesindeki virüslerle mücadelede etkili olduğu için, melisa sıklıkla uçuğu tedavi etmek için tercih edilen bir bitkidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Egzamaya iyi gelebilir.

6. Egzamaya iyi gelebilir.

Melissa yağı antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olduğundan egzama, akne ve küçük yaraları doğal olarak tedavi etmek için kullanılır. Cilt güzelliğinde de etkili olduğu bilinir.

7. Anti diyabetik etkileri bulunuyor.

7. Anti diyabetik etkileri bulunuyor.

British Journal of Nutrition'da yayınlanan 2010 tarihli bir araştırmada, farelere altı haftalık melisa esansiyel yağı uygulandığında, kandaki glikozun önemli ölçüde azaldığı görülmüştür.

8. Krampları azaltarak rahatlama sağlayabilir.

Etkili bir sakinleştirici ve gevşetici olan melisa yağıyla yapılan masaj, vücudun her yerindeki kramplarda etkili olarak hızlı bir rahatlama sağlayabilir. Fakat kasılmalar devam ederse mutlaka doktora danışmanız gerekir.

9. Ter bezlerinizi çalıştırır.

Terleme toksinleri yok etmede, cilt gözeneklerini temizlemede yardımcı olur, böylece azot gibi zararlı gazların giderilmesini sağlar. Melisa yağı da, terlemeye neden olan bazı özelliklere sahiptir.

10. Mikrobik enfeksiyonlara karşı savaşır.

Antibakteriyel özelliğe sahip olan melisa yağı, vücutta ateşlenmeye neden olan bakteriyel veya mikrobik enfeksiyonlara karşı savaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kan basıncını düşürebiliyor.

Bu da doktor kontrolünde kullanıldığında kan basıncı yükseldiğinde kalp krizi veya beyin kanaması geçirme riski taşıyan hipertansif insanlar için büyük fayda sağlayabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
20
15
8
8
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cookielyon

bi saniye az önce dirseğimde egzama olduğunu fark ettim

Srhnn A

Bi saniye az önce ilacımı buldum. Melisa yağı bulun bana..