Görüş Bildir
Haberler
Deprem Sonrası Değişimle Başa Çıkmaya Çalışan Yaşlılar İçin Neler Yapılabilir?

etiket Deprem Sonrası Değişimle Başa Çıkmaya Çalışan Yaşlılar İçin Neler Yapılabilir?

Pelin Hazer
19.02.2023 - 20:33 Son Güncelleme: 21.02.2023 - 15:30

Depremler herkes için travmatik bir deneyim olabilir, ancak özellikle yaşlılar için daha da zorlayıcı olabilir. Deprem sonrası değişim ezici ve stresli olabilir ve yaşlıların bununla birlikte gelen duygusal, fiziksel ve mental zorluklarla başa çıkması zor olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

- Duygusal destek sağlayın:

- Duygusal destek sağlayın:

Yaşlılar depremden sonra korku, endişe ve depresyon duygularına daha duyarlı olabilir. Bu süre zarfında duygusal destek ve güvence sağlamak önemlidir. Endişelerini dinleyin ve rahatlık ve cesaret verici sözler sunun. Yalnız olmadıklarını mümkün oldukça ifade edin. Deprem kısmında dezavantajlı grupta oldukları için dinlenilmeye daha çok ihtiyaç duymaktalar.

  • Fiziksel güvenliği sağlayın: Bir depremden sonra yaşlıların güvende ve emniyette olmasını sağlamak önemlidir. Kırık camlar veya gevşek mobilyalar gibi herhangi bir hasar veya tehlike olup olmadığını evlerinde kontrol edin. Gerekirse, evleri tekrar güvenli olana kadar kalacak geçici bir yer bulmalarına yardımcı olun.

  • Fiziksel ihtiyaçları ele almak: Yaşlıların depremden sonra dikkat gerektiren fiziksel ihtiyaçları olabilir. Örneğin, ilaca, tıbbi malzemelere veya günlük yaşam aktivitelerinde yardıma ihtiyaçları olabilir. İhtiyaçlarının karşılandığından ve gerekli tıbbi bakıma erişebildiklerinden emin olun.

  • Pratik destek sağlayın: Deprem sonrası değişiklik, bozulmuş rutinler ve temel hizmetlere erişim gibi birçok pratik zorluk getirebilir. Doktor randevulara ulaşım, market alışverişi konusunda yardım veya ev işlerinde yardım gibi pratik destek sağlayarak yaşlıların bu zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olun. Birçoğu yıllarca yaşadığı alışık olduğu evlerini, çevrelerini değiştirmiş olacak. O yüzden değişen rutinler yaşlılar için daha zorlayıcı olabilir.

  • Sosyal bağlantıları teşvik edin: Yaşlılar, özellikle yalnız yaşıyorlarsa, depremden sonra tecrit riski altında olabilirler. Arkadaşlarına ve aile üyelerine ulaşmalarına yardımcı olarak veya onları yerel topluluk kuruluşlarıyla bağlayarak sosyal bağlantıları teşvik edin. Yeni bir yaşam alanına yerleşmişse benzer deneyimi yaşamış yaşlılarla sosyal gruplarla görüşmeye teşvik edin.

  • Profesyonel destek alın: Yaşlılar deprem sonrası değişiklikle başa çıkmakta zorlanıyorsa, profesyonel yardım almak yararlı olabilir. Bir ruh sağlığı uzmanı anksiyete, depresyon veya diğer duygusal zorlukları yönetmek için destek ve rehberlik sağlayabilir.

Sonuç olarak, deprem sonrası değişiklik yaşlılar için zor bir zaman olabilir, ancak bu süre zarfında destek ve yardım sağlamanın birçok yolu vardır. Duygusal destek sağlayarak, fiziksel güvenliği sağlayarak, fiziksel ihtiyaçları ele alarak, pratik destek sağlayarak, sosyal bağlantıları teşvik ederek ve gerektiğinde profesyonel yardım arayarak, yaşlıların deprem sonrası değişimin zorluklarıyla başa çıkmalarına ve daha güçlü ve daha esnek ortaya çıkmalarına yardımcı olabiliriz.

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın