Görüş Bildir
Haberler
Deprem Bölgesinde Çocuklar İçin Oynatılan Garip Kukla Gösterisi Sosyal Medyada Tepki Çekti!

Deprem Bölgesinde Çocuklar İçin Oynatılan Garip Kukla Gösterisi Sosyal Medyada Tepki Çekti!

6 Şubat depreminin vurduğu 10 kentte çocuklar için düzenlenen kukla gösterisi gündemde. Gösterinin konusu yanı sıra, kullanılan ses efektleri ve materyaller de tepkilere sebep oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurban Bayramı süresince bölgede gösteri yapan ve kim olduğu belli olmayan gösteri ekibi, 'Korku ve Keder'in Kaçtığı Gün' adında bir oyun sergiledi.

Kurban Bayramı süresince bölgede gösteri yapan ve kim olduğu belli olmayan gösteri ekibi, 'Korku ve Keder'in Kaçtığı Gün' adında bir oyun sergiledi.

Çeşitli ses efektleri ve çadırın sallanması gibi anların yer aldığı gösteride, kullanılan ekipmanlar da sosyal medya kullanıcıları tarafından rahatsız edici bulundu.

Çocukların deprem korkusunu atlatması için düzenlenen gösterinin içerisinde aile içi şiddete varacak söylemlerin bulunduğu görülürken, bazı kısımlarda 'Tanrı sizi cezalandırıyor' ifadeleri yer alıyor. Gösterinin kim tarafından ve nasıl bir izinle düzenlendiği ise bilinmiyor.

Çocukların deprem korkusunu atlatması için düzenlenen gösterinin içerisinde aile içi şiddete varacak söylemlerin bulunduğu görülürken, bazı kısımlarda 'Tanrı sizi cezalandırıyor' ifadeleri yer alıyor.  Gösterinin kim tarafından ve nasıl bir izinle düzenlendiği ise bilinmiyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'da gösteriden bir kısımı sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi.

Zafer Partisi Hatay Gençlik Kolları'nın paylaştığı videoyu alıntılayan Özdağ, 'Allah zihniyetinizin belasını versin' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyunla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu👇

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'29.06.2023 tarihinde çocuk etkinliği adı altında yapılan ‘Korku ve Kederin Kaçtığı Gün’ adlı kukla oyunu ve oyuna ilişkin bir sosyal medya hesabında yer alan paylaşıma istinaden Bakanlığımızca aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Söz konusu videodan bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla haberdar olan Bakanlığımız olay hakkında gerekli incelemeleri derhal başlatmıştır.

Oyunun gösterimine ilişkin gerekli izinlerin alınmamış olması nedeniyle Hatay Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmalar yapılmakta olup Bakanlığımızca süreç yakından takip edilmektedir.

Oyunu izleyen çocuklarımızın ve ailelerinin psikolojik durumunu değerlendirmek ve olumsuz etkilerin giderilmesi için aynı gün Samandağ Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli psikologlarımız tarafından mesleki çalışmalara başlanmıştır.

Bakanlığımız tarafından 'Korku ve Kederin Kaçtığı Gün' adlı kukla oyununun yayınlandığı sosyal medya içeriklerine yönelik erişimin engellenmesi/içeriğin çıkarılması hakkında hukuki süreç yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Gösteriye sosyal medya kullanıcılarının yorumları şu şekilde 👇

Gösteriye sosyal medya kullanıcılarının yorumları şu şekilde 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
62
52
8
8
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ceykar...

Düşman gelse böyle bişey yapmaz

Ahmet Orkun

Haklısın. Diğer ülkelerden gelen arama kurtarma ekipleri giderken yanlarında çok altın götürdü bu basına da yansıdı. Bu cahiller kendi insanımız olduğu için ... Devamını Gör

mamamia

Allah aşkına kimseye moral vermeye kalkışmasin bunlar! korku için o kafalarına geçirdikleri şeyler bile yeter cellad mı bunlar amk!

hedefsizkitle

ÇOCUKLARIN YARA ALMIŞ PSİKOLOJİSİNİ BİR DE SİZ BOZUYORSUNUZ! BU NASIL Bİ KAFA YAA?? BÖYLE ÇOCUK GÖSTERİSİ Mİ OLUR!!! BEN BİLE KORKTUM BURDA! HANGİ RUH HASTA... Devamını Gör