Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: "İktidarın Öcalan ile Görüştüğünü Doğrulattım"

Demirtaş: "İktidarın Öcalan ile Görüştüğünü Doğrulattım"

Emre Ordu
28.04.2023 - 12:48 Son Güncelleme: 28.04.2023 - 20:42

Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğünü kaynaklarına doğrulattığını açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğünü kaynaklarına doğrulattığını bildirdi. Demirtaş, 'İmralı’da sonuç alamayınca sahada Kürtlere baskıyı artırıp HÜDA PAR’ı yedeklemeyi tercih ettiler' dedi. 

Demirtaş, geçtiğimiz günlerde gazeteci Amed Dicle'nin, 'Seçim atmosferinin olduğu bu dönemde… Sayın Abdullah Öcalan ile görüşme oldu ve kendi istedikleri cevabı alamayınca tecrit ağırlaştırıldı, disiplin cezası verildi. Dolaylı olarak Kandil’le de temaslar denendi' iddiasını sosyal medya hesabından alıntıladı ve şunları kaydetti:

'Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi 'terörle' iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan.'

İbrahim Kalın yalanladı

İbrahim Kalın yalanladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise iktidarın İmralı ile görüştüğü iddiasını yalanladı. Kalın, 'Bunlar belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır.  Buradan bir netice almaları mümkün değil böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır' açıklamasını yaptı.

Demirtaş: "İmralı'da sonuç alamayınca Kürtlere baskıyı artırdılar"

Demirtaş: "İmralı'da sonuç alamayınca Kürtlere baskıyı artırdılar"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'e konuşan Demirtaş,“Erdoğan, İmralı’ya heyet gönderdi” iddialarıyla ilgili şunları söyledi: 

Öcalan, ailesi ve avukatlarıyla iki yıldan uzun süredir görüştürülmüyor. Demek ki Erdoğan, Öcalan’dan istediği şeyi alamadı ve bu nedenle onun dış dünyayla temasını engelliyor.  Bu iddiayı dile getiren gazeteci Amed Dicle, emin olmasaydı söylemezdi. Aynı bilgi, benim kaynaklarım tarafından da doğrulandı. İmralı’da sonuç alamayınca sahada Kürtlere baskıyı artırıp HÜDA PAR’ı yedeklemeyi tercih ettiler.”

Kürtlerin değişim konusunda kararlı olduğunu belirten Demirtaş, “Bu kararlılığı kırmaya kimsenin gücü yetmez. Seçim ilk turda bitecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
16
8
8
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

bu zaten açık bir şekilde belli değil mi. Akp ne zaman kürtlerin oyunu alacak olsa Hdp ile iyi ilişkiler kuruyor. Kürtlerin oy vermeyeceğini anladığında aba ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sonra terörist biziz. Bozdağ da açıklama yapmış,Millet İttifakı'na oy verenler teröre hizmet ediyor gibilerinden,tam anımsayamadım şimdi. Her seçimden önce a... Devamını Gör

biri

şeytanla bile görüşmüşlerdir..