Görüş Bildir
Haberler
Demet Akalın Kimdir? Demet Akalın Kaç Yaşında, Nerelidir?

Demet Akalın Kimdir? Demet Akalın Kaç Yaşında, Nerelidir?

Taha Çiftçi
08.05.2022 - 23:40 Son Güncelleme: 08.05.2022 - 23:41

Yaz şarkıları başta olmak üzere dilden dile yayılmış şarkıların yaratıcısı, son dönemlerde sosyal medya üzerinden yazdığı tüm yazıları gündem olan başarılı sanatçı Demet Akalın'ın biyografisi merak ediliyor. Yayınladığı albümler her seferinde en çok satanlar listesinde üst sıralara tırmanan, bir çok şarkısı artık dillere pelesenk olmuş, eğlence deyince akıllara gelen ilk şarkıcılardan biri olan Demet Akalın'ın hayatı ve yaşamı mercek altında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demet Akalın Kimdir?

Demet Akalın Kimdir?

Demet Akalın (Kurt) 23 Nisan 1972 doğumlu, 52 yaşındaki Türk sanatçı ve eski mankendir. Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde doğan Akalın, ilk ve orta dereceli eğitimini de burada tamamlamıştır. Genç yaşta fiziği ile dikkat çeken Akalın bu sayede ailesinin de teşviki ile dönemin en ünlü mankenlerinden Yaşar Alptekin'in mankenlik kursuna katılmış ve podyumlara göz kırpmaya başlamıştır. 

Mankenlik kursunda başarılı olan Akalın bu başarısıyla Neşe Erberk'in mankenlik ajansına girmeyi başarmıştır. 

1990'larda mankenliğe ek olarak bazı filmlerde de yer almıştır. 1992 yılında 'Günlerden Pazar', 1994 yılında 'Tele Anahtar' ve aynı yıl Hülya rolüyle 'Sensiz Olmaz' filmlerinde yer alan Akalın, o yıllarda bir de 'Hayatın Anlamı' isimli bir televizyon filminde de yer alarak ufak çaplı bir sinema kariyeri de yapmıştır.

Demet Akalın'ın Müzik Kariyeri

Demet Akalın'ın Müzik Kariyeri

Mankenlik ve oyunculuk yaptığı bu esnada gazinolarda da boy göstermeye başlayan Demet Akalın, 1996 yılında ilk plağı olan 'Sebebim' albümünü yayınladı. O dönemki otoritelerin yazılarına bakıldığında bu girişimi pek beğenilmedi ve pek tutmadı. 1998 yılına gelindiğinde Demet Akalın bu sefer dizilerde boy göstermeye başladı. O yıl Kanal D'de yer alan 'Sibel' adlı dizide Deniz rolünü canlandırdı.

2000'li yıllar ise Akalın adına dönüm noktalarıyla dolu. 2000 yılının yazında çıkardığı 'Yalan Sevdan' albümü, ilk albümü aksine çok beğenildi ve 'giderli şarkı' ekolünü başlatan bir çok şarkıyı bünyesinde barındırdı. Özellikle 'Senin Anan Güzel Mİ?' şarkısı müzik eleştirmenlerinin dikkatini çekti.

2004 yılında bu sefer Serdar Ortaç ve Yıldız Tilbe gibi isimlerle çalıştığı 'Banane' albümünü çıkaran Akalın, kariyer basamaklarını da tırmanmaya başladı.

Kendi Şarkılarını Yazdıkça Ün Kazandı

Kendi Şarkılarını Yazdıkça Ün Kazandı

2010'lu yıllara yaklaşırken Demet Akalın'ın yıldızı tamamen parlamaya başladı. 'Kusursuz 19' albümü Akalın için adeta bir dönüm noktası oldu. Bu albümde hala dillerde olan 'Afedersin', 'Mantık Evliliği' ve 'Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor' şarkıları dönemin listelerini alt üst etti.

Bu albümün en önemli özelliği Akalın'ın ilk kez şarkı sözü yazarı olarak da yer aldığı albüm olmasıdır.

2007 yılında hayranlarının isteği üzerine tek parçalık 'Tatil' single'ını yayınlayan Akalın, aynı yaz Hande Yener ile girdiği polemiklerle dikkat çekti. Bir röportajında Hande Yener ile ilgili; 'Ben Batı müziği yapıyorum, bu yüzden fantezi müzikle uğraşanlarla zaten rakip olamam. Demet'in yaptığı iş tarzım değil.' ifadelerini kullanmış ve bu tartışmada hafızalara kazınan bir 'Bakkal Müziği' kelimesi geçmişti.

2015 yılında çıkardığı 'Pırlanta' albümü ise sanatçının en başarılı işi olarak gösterilmektedir. Albüm içerisinde bulunan 'Ders Olsun', 'Pırlanta' ve 'Çalkala' şarkıları hala bir çok kişi tarafından ezbere bilinmektedir.

Son olarak 2019 yılında Ateş adlı albümü çıkaran Demet Akalın, son 3 yıl içerisinde televizyon ekranlarında sadece 'Demet ve Alişan İle Sabah Sabah' programında görülen Akalın, bir süredir ekranlara uzak.

Okan Kurt İle Evliliği

Okan Kurt İle Evliliği

Bir dönemin önemli bir magazin figürü olan Demet Akalın, 2012 yılında Okan Kurt ile evlendi. 2014 yılında Hira adını verdikleri çocukları dünyaya gelen çift, 2018 yılında boşansa da bir süre sonra yeniden Okan Kurt aynı evde yaşamaya başladı.

Demet Akalın Albümleri

Demet Akalın Albümleri

Yıllardır birbirinden başarılı işlerde imzası bulunan Demet Akalın, mankenlikten müzik dünyasına geçtikten sonra;

  • Sebebim (1996)

  • Unuttum (2003)

  • Banane (2004)

  • Kusursuz 19 (2006)

  • Dans Et (2008)

  • Zirve (2010)

  • Giderli 16 (2012)

  • Rekor (2014)

  • Pırlanta (2015)

  • Rakipsiz (2016)

  • Ateş (2019)

albümlerini çıkarmıştır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın