Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Yeni Türkiye'ye Mutlak Şekilde 'Evet' Denilmiştir'

Davutoğlu: 'Yeni Türkiye'ye Mutlak Şekilde 'Evet' Denilmiştir'

Ulaş
02.11.2015 - 01:17 Son Güncelleme: 02.11.2015 - 09:29

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra balkon konuşması gerçekleştirdi. Davutoğlu yaptığı konuşmada, 'Sizler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve bu oyunları bozdunuz. Biz 'buradayız, burada olacağız, kıyamete kadar buradayız' dediniz. Sizler, o sandıklara sadece eski Türkiye'nin partilerini değil, eski Türkiye'nin zihniyetini, kaosu, şiddeti, terörü, istikrarsızlığı gömdünüz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu'nun konuşması şu şekilde:

'Sandık müşahitlerimize teşekkürlerimi sunuyorum'

Gözlerini bu mübarek ülkeye, Türkiye’ye heyecan içerisinde çeviren, bugünkü sonucu bekleyen milyonlarca Türkiye sevdalısına selam olsun. Kaderini Türkiye’nin kaderine bağlamış, ellerini semaya çevirmiş, hayır dualarını bu kardeşlerinden eksik etmeyen 1,5 milyarlık islam alemine selam olsun. Bu partinin kurucu genel başkanına sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha selam ediyorum.  Son 13 yıl içinde 14 Ağustos 2001’den bu yana bu hareketin içinde bulunmuş, ter dökmüş bütün gönüldaşlarıma bir kez daha selam ediyorum. Buradan yurtiçinde ve yurtdışında rekor katılım gösteren bütün vatandaşlarıma selam ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Tercihleri ne olursa olsun bütün vatandaşlarımız bugün vakur bir şekilde demokrasi destanı yazdılar. Seçimlerde görev alan bütün kamu görevlilerine ve sandıklarını hiç terk etmeyen yürekli sandık müşeahhitlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

'Büyük rüyalarımız var'

 İşte AK Parti’nin tek bir derdi vardır. Türkiye’yi daha güçlü, daha istikrarlı ve müreffeh bir hale getirmek. Sandıkların açıldığı ilk dakikalardan itibaren, kaygı ve endişe yerini umuda ve özgüvene bırkamıştır. Türkiye şu andan itibaren yapılan tartışmaları geride bırakarak gelecek hedeflerine odaklanmalıdır. Bizim büyük hedeflerimiz var. büyük rüyalarımız var. büyük hedefler, büyük rüyaları hayata geçirmek için gece gündüz çalışacağız.

 Milletimiz iktidar istediğini güven istediğini açıkça ortaya koymuştur. Türkiye konuşmuş, dünya duymuştur. Demokrasiden, hukuktan, merhametten, şefkatten sevgiden geri bir adım gidilmeyecektir. Herkesin hukuku güvence altındadır.

'Türkiye büyümeye devam edecektir'

'Herkesin hukuku güvence altındadır ve herkesin hukuku, 78 milyon vatandaşımızın hukuku mutlak suretle korunacaktır' diyen Başbakan Davutoğlu, 'Türkiye daha güzel, muktedir, şefkatli, güçlü olacaktır. Husumet, nefret ve şiddet dili kaybedecek, Türkiye demokrasiyle özgürleşmeye, kalkınmaya, büyümeye, gelişmeye devam edecektir.' dedi.

Sözlerini 'Bugün bu seçimde yenilen yoktur. Bu seçimde Türkiye kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır, hiç kimse yenilmemiştir, demokrasimiz kazanmıştır' şeklinde sürdüren Başbakan Davutoğlu, 'Bütün vatandaşlarımız emin ve müsterih olsunlar. Verdikleri mesaj önümüzdeki 4 yıl da yönetime yansıyacaktır. 

'Tüm Türkiye kazanmıştır'

Bugünün kazananı yoksullar, kimsesizler, mazlumlar, kısık seslerdir. Bugün sandıktan çıkan sonuç demokrasinin, barışın, huzurun, adaletin ve istikrarın zaferidir. Bugün sadece AK Parti değil, AK Parti'ye gönül verenler değil bütün Türkiye kazanmıştır. Bugün geleceğimiz, umudumuz, gelecek nesiller kazanmıştır. Türkiye, bu sonuçla birlikte ayaklarına vurulmak istenen prangalardan kurtulmuştur. Türkiye'nin önüne çıkartılmak istenen engelleri aşmıştır ve bundan sonra da aşacağını bir kez daha göstermiştir. Milletin iradesine ipotek koymak isteyenler hak ettikleri cevabı milletten almıştır. Bu zafer, şu veya bu kesimin değil 78 milyonundur.' dedi.

'Herkesi kucaklayacağız'

'Siyasi tercihleri ne olursa olsun, etnik veya mezhebi kökeni ne olursa olsun bilinsin ki önümüzdeki 4 yıl omuzlarımıza aldığımız sorumluluğu bütün vatandaşlarımıza karşı bir an dahi ayrım yapmadan yerine getireceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Biz sevgi tohumları ekeceğiz, sevgi çınarları büyüteceğiz. Sevgi çınarlarının altında 78 milyonu kardeş, dost kılacağız. Tek bir ferdi dahi bu milletin ayrımcılığa, tahkire, dışlanmaya muhatap olmayacak. Açıkça ifade etmek istiyorum ki bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, fikir ve inanç özgürlüğü bizim teminatımız altındadır. Bugünkü sonuçtan sonra kardeşliğimizi pekiştirmeye yönelik çözüm irademizden de terörle mücadele yolundaki kararlılığımızdan da bir an dahi ayrılmayacağız. Bu ülkenin farklılıklarını bir zenginlik kaynağı olarak görmeye, bütün vatandaşlarımızın haklarını hiç ayrım gözetmeden hepsini korumaya kararlıyız. Kimse bu andan itibaren son 13 yıl içinde kazandığımız demokratik kazanımlardan geri adım atılacağını düşünmesin. Kimse herhangi bir şekilde ayrımcılığa tabi tutulacağı düşüncesine, vehmine kapılmasın.'

'Bütün partileri yeni bir anayasa yapmaya çağırıyorum'

Artık enerjimizi bu milletin geleceği için harcayacağız. Artık bu gömleğin dar geldiği apaçık ortadadır. Kavganın gürültünün olmadığı, siyasetin kutuplaşmadığı yeni bir Türkiye için hep birlikte kolları sıvayalım. Anayasa davetini, her iki kişiden birinin oyunu alan, bu anlamda Türkiye’nin kaderi olan iktidar partisinin genel başkanı olarak tekrarlıyorum. Verimli ve şeffaf bir hükümet yapısı için, bütün partileri yerli ve milli bir anayasa yapmayı çağırıyorum. Özgürlükçü bir anayasa için hep birlikte el ele verelim.

  • Ajanslar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
92
25
18
12
7
0