Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan CHP'ye 'Haydi Bismillah' Tepkisi

Davutoğlu'ndan CHP'ye 'Haydi Bismillah' Tepkisi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Partisinin seçim şarkısını YSK'ya şikayet eden CHP'ye tepki gösteren Davutoğlu, çatışmasızlık çağrıları için ise PKK'ya seslenerek 'Silahları gömün. Değil toprak altına, magmaya kadar gömün' dedi.

Partisinin Konya İl Teşkilatı'nın düzenlediği yemekte konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gündeminde PKK ile çatışmasızlık çağrıları, YSK'nın AK Parti seçim şarkısına getirdiği yasak ve '550 milli vekil' tartışması vardı.

CHP'li Mahmut Tanal'ın 'Haydi Bismillah' adlı seçim şarkısının 'halkın dini, manevi duygularını istismar etmeye yönelik olduğu' gerekçesiyle itirazını haklı bulan YSK bu ifadenin şarkıda kullanılmasını yasaklamıştı.

"Bir CHP milletvekili 'Haydi Bismillah' şarkımızdan rahatsız oldu"

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

'İşte, söylüyorum; Haydi bismillah…'

'Bismillah'ın olmadığı iş olur mu? Bismillah demeden biz bir adım atar mıyız? Sanki bir şarkıda bismillah kelimesi geçiyor diye yasaklanıyorsa, bu bizim gönlümüzdeki bismillahı söylememize engel olabilir mi? İşte, söylüyorum; Haydi bismillah… Bunlar bu milletin mayasında. Bunların üzerinden ideolojik kavga yapmak isteyenler milletle kavga ederler. Milletle kavga edene millet prim vermez. Bizim bu anlamda yolumuz, Bismillah diye yola çıkan, evladını Bismillah diyerek cepheye gönderen anaların yoludur. Tabii YSK kararlarına saygılıyız ama önemli olan bu konuda CHP'nin harekete geçmiş olmasıdır. Örtüler bazen kalkıyor ve kimin ne ile kavgalı olduğu ortaya çıkıyor.'

'Silahları magmaya kadar gömün'

'Yurt içinde ve yurt dışında birtakım çevreler, çatışmasızlık ortamına girilsin çağrısı yapıyor. Türkiye'de silahlar bırakılana, meşru güvenlik güçlerimiz dışında tek bir silahlı unsur kalmayana kadar mücadele devam edecek. Silahları gömün. Değil toprak altına, magmaya kadar gömün.'

'Milli ve yerli vekil' meselesi

Bugün adını anmaktan burada imtina edeceğim ama çok satan bir gazete ve her zaman yalanıyla maruf olan bir gazete bir manşetle yayınlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta teröre karşı milyonlarca nefes mitinginde birlikte olduğumuzda zikrettiği bir söz; doğru ve arkasında durduğumuz bir söz üzerine 'Yerli ve milli 550 milletvekilini Meclis'e gönderin' diye halka hiçbir parti ayrımı yapmadan bir çağrıda bulunduğunda bir takım tepkiler geldi. 

Bugün bu gazete manşetinden yıllarca bu millete hizmet için gece gündüz çalışan bazı bakanlarımızı da manşetinden göstererek ve bunların Kürt olduğunu ifade ederek 'Bunlar mı milli' diye sordu. Sizin gibi milli olmaktansa bu vatanın birliği için gece gündüz çalışan o Kürt kardeşlerimizin gibi milli olmak en büyük onurdur. 

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

'Orta Asya çocukları, Mezopotamya çocukları, Rumeli çocukları hepsi yerlidir, millidir. Hepsi bu vatanın evladıdır, hepsi bu vatanda onurlu yaşam mücadelesinde sizden çok daha ulvi yerlere sahiptir. Yine aynı gazete bir Ermeni milletvekili adayımız için de soruyor. Asırlarca bu topraklarda yaşamış Müslüman, Hristiyan, Türk, Ermeni, Kürt, Boşnak, Arnavut her kim varsa Alevi, Sünni hepsi yerlidir, millidir. Milli olmak, yerli olmak kanla değil, genetikle değil, zihniyetle olur, bu topraklara bağlı olup olmamakla olur.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0