Görüş Bildir
Haberler
Daha Mutlu, Huzurlu ve Sağlıklı Bir Yaşam İçin Günde Sadece 30 Dakika: Surya Namaskar

Daha Mutlu, Huzurlu ve Sağlıklı Bir Yaşam İçin Günde Sadece 30 Dakika: Surya Namaskar

diazepam
22.01.2016 - 13:31

Surya Namaskar, en iyi şekliyle güneş doğmadan biraz önce, boş mideyle çalışılan bir yoga programı. 8 ila 15 arası bir sıklıkta yapılması tavsiye olunur. Amacı; sabahın dinginliğinden haz almak ve vermektir. Ama günün her saatinde rahatlıkla yapılabilir. 

12 güçlü yoga hareketiyle güneşi selamlamak iyi bir kardiyovasküler sistem çalıştırıcısıdır. Tam olarak “güneşi selamlama” olarak Türkçeye çevirebileceğimiz, Surya Namaskar, vücudun şeklini korumak, zihni arındırmak ve sağlıklı kalmak için basit ama etkili bir çalışmadır. 

Surya Namaskar’ı anlayan ve hakkıyla yapan kişilere Sadhguru denir. Surya Namaskar’ın sırt ve kas sistemi için son derece faydalı olduğu bir gerçektir. Hareketler herkesin yapabileceği hareketlerdir ve kendinizden başka hiçbir şeye gerek duymazsınız. 

Gelin bize kulak verin ve bir süre bunu deneyin, memnun kalmazsanız biz buradayız. Güne sağlıklı başlamak, verimli olmak ve mutluluğu yakalamak için Surya Namaskar. Şimdi bazı arkadaşlar “namaz kılın” diyecek, tabii ki kılın, kılmayın demiyoruz ama ibadetin gizlisi makbuldür burada şov yaparak sevap kazanamazsınız. 

Gelin şimdi Surya Namaskar’ı nasıl icra edeceğimize adım adım bakalım:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gözleriniz kapalı, rahat ama dik olarak ayakta durun. Avuçlarınızı birleştirip “namaskar mudra” yapın. Zihninizi sakinleştirip yalnızca güneşe selamı düşünün. Dikkatinizi nefes alışverişlerinize yönlendirin ve başlangıç mantrasını (bir kavanozun kapağı gibi ey güneş, senin altın ışığın gerçeğe giden girişi kapar, lütfen onu aç ve beni gerçeğe yönlendir.) söyleyin.

2. Kollarınızı gergince yukarı kaldırın ve bedeninizi belinizden bükerek geriye doğru gerin. Dizlerinizi bükmeyin. Derin bir nefes alın.

3. Bedeniniz gergin olarak tekrar öne doğru gelin. Belinizi bükerek önce 90 derece sonra tam olarak eğilip ellerinizi yere koyun. Nefesinizi verin.

4. Elleriniz yerdeyken sağ bacağınızı gergin olarak geriye götürün ve sol ayağınızı iki elinizin arasına koyun. Başınızı iyice kaldırın. Derin nefes alın.

(ellerinizin ve ayağınızın aynı hizada olmasına özen gösterin. Çalısmanın geri kalanı boyunca ellerinizi bulundukları yerden kıpırdatmayın).

5. Sol ayağınızı da geriye doğru götürün ve 30 derecelik bir açıyla durun. (kalçanızı yukarı kaldırmayın veya aşağıya sarkıtmayın) Nefes verin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ellerinizin ve ayaklarınızın pozisyonu sabit kalacak şekilde geriye doğru gelip kalçanızla dizlerinizin üzerine oturun ve alnınızı yere koyun. Dizlerinizin üzerine çökerken nefes alın. Göbeğinizi uyluklarınızın üzerine koyduğunuzda karnınızı içinize çekerek nefes verin ve bu şekilde kalın. Dinlenin.

Kobra Duruşu: Ellerinizi yere basıp bedeninizin kasıklardan yukarı olan bölümünü yukarı kaldırın. Başınızı geriye atın, dirseklerinizi bükmeyin, omuzlarınızı öne doğru kasmayın. Derin nefes alın.

7. Öne doğru gelerek kasık bölgeniz hariç tüm bedeninizi yere değdirin. Öne gelirken nefes alarak doldurduğunuz ciğerlerinizi, bedeninizi yere yapıştırdığınızda tamamen boşaltın ve öyle kalın.

8. Dağ Pozu: Kalçanızı yukarı doğru kaldırın ve başınızın tepesi yere bakacak şekilde iyice içeri çekin. Nefes verin.

9. Beşinci adımdaki gibi dinlenin ve aynı şekilde soluklanın.

10. Üçüncü adımda anlatılan hareketi sol bacağınızı, geriye doğru alarak tekrarlayın ve nefes alın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İkinci adımda olduğu gibi öne eğilin, nefes verin.

12. Nefes alarak yavaşça doğrulun ve “namaskar mudra”ya geçin. Bir sonraki hareket dizisi için hazırlanın.

Peki 30 dakikalık bu çalışma size ne kadar kalori yaktıracak? Karşılaştırmalı olarak bakalım:

Ağırlık kaldırma = 199 kalori

Tenis = 232 kalori

Basketbol = 265 kalori

Plaj voleybolu = 265 kalori

Futbol = 298 kalori

Bisiklete binme = 331 kalori

Tırmanma = 364 kalori

Koşma = 414 kalori

Surya Namaskar = 417 kalori

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
38
24
5
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aksel Birinci

sessiz bir ortam da 4 rekat namaz. 100 kalori yakımı garanti. kafa dinleme %100 kendinle yalnız kalıp gönül muhasebesi yapmak işin Bonusu ruhen hafifl... Devamını Gör

gidin 4 rekat namaz kılın alnınız secde görsün

Tolgahan Hasanoğlu

Ulan bir tık sonrasında puta taptıracaklar beyler yapmayın :ASdasdsad şaka bi yana 5 vakit abdest+namaz ve bir sürü sevap point varken saçma sapan şeyler üre... Devamını Gör