Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanlığı Tanıtımında Vahim Bir Telif Hikâyesi

Cumhurbaşkanlığı Tanıtımında Vahim Bir Telif Hikâyesi

FreiGeist
08.07.2015 - 10:49 Son Güncelleme: 08.07.2015 - 13:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Müziğin yaşayan efsanelerinden Cahit Berkay'a ait 'Kırık Bir Aşk Hikâyesi' bestesinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın resmi tanıtım filminde izin alınmadan ve telif ödenmeden kullanıldığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı, olayın basına yansımasının ardından bir açıklama yaparak, tanıtım filminin yeni bir müzikle yeniden düzenlendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İdari Binaları Basına Açıldı” başlıklı temmuz ayında yayınlanan 15 dakikalık tanıtım filminde, bundan 33 yıl önce Ömer Kavur’a “En İyi Yönetmen” dalında Altın Portakal kazandıran “Kırık Bir Aşk Hikâyesi”nin Cahit Berkay’ imzalı bestesi kullanıldı.

Cumhuriyet'ten Çiğdem Toker'e konuşan ve ilk sözü “Benim haberim yok” olan Berkay “Sizden duyuyorum. Gerçekten sizden duyuyorum. Cumhurbaşkanlığı telif hakkına en çok saygı duyması gereken, en büyük makam... Şaşırdım kaldım” dedi.

Fotoğraf: flickr / canburak

Berkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bana başvurmadılar. Editörümü arayayım. Ama editörüm aranmış olsa, bana bildirirdi. Eğer bir müzik kullanacaklarsa, anonim olmadığı müddetçe eser sahibine,mirasçılara başvurulması gerekiyor. Hadi beni atladılar. Emre Müzik firmasına 1, 2, 3 diye film müzikleri albümü yaptım. En azından usulen firmadan izin almaları gerekiyordu. 70 yıllık koruma süresi var.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı: Hata telafi edildi

Cumhurbaşkanlığı: Hata telafi edildi

Cumhurbaşkanlığı basına yansıyan haberlerin ardından, tanıtım turuna ilişkin videodaki fon müziğiyle ilgili hatanın düzeltildiğini bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan duyuruda, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Güney ve Kuzey İdari Binaları'nda geçtiğimiz Cuma günü basına düzenlenen tanıtım turuna ilişkin videoyu hazırlayan firmanın, fon müziğiyle ilgili yaptığı hata, bugün fark edilir edilmez düzeltilmiştir. Konuyla ilgili yapıcı bir tutum sergileyen, hadisede bir kasıt olmadığını belirten değerli sanatçı Cahit Berkay'la yapılan istişare doğrultusunda hata telafi edilmiş olup, ilgili video yeni bir müzikle resmi web sayfamıza konulmuş bulunmaktadır.” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0