Görüş Bildir
Haberler
Çok Koşmak Ömrü Kısaltıyor

Çok Koşmak Ömrü Kısaltıyor

Benan Altunay
09.04.2014 - 11:07 Son Güncelleme: 09.04.2014 - 13:43

Eğer sık sık koşmanın yararlı olduığunu düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Çünkü Amerika’da yapılan yeni bir araştırmaya göre haftada 2-3 saat koşanların ömürlerinin kısaldığını ortaya çıkardı. Fakat ilginç bir şekilde hiç koşmayanlarla, çok fazla koşanlarda durum aynı. En uzun ömürlü olanlar ise orta derecede egzersiz yapanlar.

Uzmanlara göre bunun sebebi ise kardiyovasküler yani kalp hastalıkları değil. Kardiyovasküler Araştırma Ensitüsü’nden uzmanlar, Pensilvanya eyaletinde devamlı koşu yapan 3 bin 800 kişi üzerinde araştırma yaptı. Araştırma için seçilen kişillerin yaş ortalaması ise 46′ydı ve haftada 32 km’den daha fazla koştuklarını söylüyordu.

Bunun yanında deneklerin kolesterol seviyeleri, sigara kullanıp kullanmadıkları ve tansiyonları da kaydedildi. Fakat tüm bu etkenler neden daha fazla koşanların ömürlerinin kısaldığını açıklamıyordu. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki Dr. Martin Matsumura, insanlara “koşmayın” demediklerini lakin çok fazla koşmanın iyi bir şey olmadığını söylüyor. Dr. Matsumura, “Hala anlamadığımız şey gerçekten ortalama derece koşanların ömrünün neden fazla koşanlardan daha uzun olduğu.” dedi.

haber kaynağı: 724saglik.org/sağlık-haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın