Görüş Bildir
Haberler
Çoğu Dünyaya Benzer Gezegen Henüz Oluşmadı

Çoğu Dünyaya Benzer Gezegen Henüz Oluşmadı

İçeriğin Devamı Aşağıda

NASA’nın yaptığı çalışmalarla yeni bir dünya bulmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştık; ama yapılan bir kuramsal araştırmaya göre daha çok zamanımız var: Dünyaya benzer gezegenlerin %92’si daha doğmadı.

Hubble Teleskopu ve Kepler görevinden toplanan verileri kullanan NASA’nın Uzay Teleskop Bilimi Enstitüsü’ndeki takımı ilk defa dünyaya benzer gezegenlerin, evrenin yaşama süresinin hangi kısmında karşımıza çıkacağıyla ilgili tahminlerde bulundu. Güneş sistemimiz bundan 4.6 milyar yıl önce oluştuğunda, dünyaya benzer gezegenlerden yalnızca %8’i vardı.

Peki gökbilimciler bu sonuçlara nasıl ulaştı? Uzak galaksilere bakmak, zamanda geriye gitmeye benzer ve evrenin eski halinin görüntülerini toplayarak yıldız oluşumu oranına kadar birçok ilginç bilgi konusunda çıkarımlar yapabiliriz. Bu bilgiler ışığında araştırmacılar, %8’lik kesimin dışında kalan ve henüz oluşmamış %92 oranındaki gezegenlerin bugünden 100 milyar ila 1 trilyon yıl sonrası arasında ortaya çıkacağını tahmin ediyor.

Bu, el el üstünde beklememiz anlamına gelmiyor. Kepler göreviyle daha şimdiden gök bilimciler yalnızca bizim gezegenimizde bile bir milyardan fazla dünyaya benzer gezegenin bulunduğunu söylüyor. Eğer şanslıysak bunlardan birinde sümüksü uzaylı mikroplar, ya da en azından yaşanabilir hale getirebileceğimiz bir atmosfer vardır.

Kaynak: http://gizmodo.com/most-earth-like-wo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Varoluşun Eseri

Gün geçtikçe daha' da fazla güçleniyor!