Görüş Bildir
Haberler
Çocukken Ağzının Tadını Bilenlerin Vazgeçmediği 11 Rafine Lezzet

etiket Çocukken Ağzının Tadını Bilenlerin Vazgeçmediği 11 Rafine Lezzet

Ecem Atalay
26.04.2021 - 09:00 Son Güncelleme: 26.04.2021 - 10:59

Sadece kokusuyla ya da görüntüsüyle bile bizi yıllar öncesine götüren bazı tatlar vardır. İşte bunlardan bazıları...

1. Salçalı Ekmek

1. Salçalı Ekmek

Sokakta oynarken her acıkanın elinde mutlaka gördüğünüz efsane lezzet. E çocuksun acıksan bile o oyunu bırakıp eve çıkmak istemiyorsun. En kolay ve lezzetli çözümü sokakta salçalı ekmek yemekte bulurduk.

2. Elmalı Kurabiye

2. Elmalı Kurabiye

Annelerimizin evde en çok yaptığı tatlılar listesinde her zaman en üst sıralarda yer alırdı elmalı kurabiye. Evi mis gibi kokutur ve kapış kapış giderdi. Tabii altın günlerinin ve hatta yerli malı haftalarının bile vazgeçilmezidir kendisi.

3. Köfte-Patates

3. Köfte-Patates

Genelde tüm ailenin evde olduğu hafta sonları seçilirdi kızartma yapmak için. Çünkü pazartesileri herkes işe ve okula gittiğinde o evde büyük bir temizlik olurdu. O temizlikten önce ev zaten kirli algısıyla kızartmaya doyulurdu.

4. Bisküvi Arası Lokum

4. Bisküvi Arası Lokum

Günümüzde tekrar popüler olmaya başlayan ve hatta ambalajlı olarak satıldığına şahit olduğumuz efsane ikili. Tatlı krizlerimize mükemmel çözümdü.

5. Poğaça

5. Poğaça

Her evde mutlaka yapılan ve vazgeçilemeyen o mis gibi poğaçalar. Peynir, patates, kıyma, mercimek... Neli istersen yapabileceğin ve herkese parmaklarını yedirtecek pofidik bir lezzet.

6. Soba Üzerinde Pişen Kestane

6. Soba Üzerinde Pişen Kestane

Sobalı evlerde büyüyenlerin bir kış klasiği sobada kestane pişirmek. O kestanelerin tadını şimdi hiçbir kestanede alamıyoruz.

7. Mozaik Pasta

7. Mozaik Pasta

Çoğu annenin aniden misafir gelirse düşüncesiyle sürekli buzluğunda bulunan o enfes tatlı. Bittikçe yenilenen, şipşak hazırlanan ama tadına doyum olmayan mozaik pastadan bahsediyoruz tabii ki.

8. Tavuk-Pilav

8. Tavuk-Pilav

Küçükken rahat yiyelim diye pilavımızın üzerine tavuğumuzu didiklerlerdi. Bizde kaşık kaşık yerdik onu. Yanında bir de yoğurt varsa ziyafet var demekti.

9. Tencerenin Dibinde Kalan Puding

9. Tencerenin Dibinde Kalan Puding

Puding yemekten daha değerli bir şey varsa o da puding tenceresinde kalan pudingi sıyırmaktı. Bunun için kardeşler arasında ne kavgalar çıkar ne küslükler yaşanırdı, bilen bilir.

10. Çaya Bisküvi Banmak

Çoğunuzun arada hala gizli gizli yaptığına emin oldum aktivite. Bisküviyi düşürmeden ağzına götürebilenlerin kesinlikle bir ödülü hak ettiğini düşünenlerdenim.

11. Ekmek Arası Patates Kızartması

11. Ekmek Arası Patates Kızartması

Bazen beslenmemizden çıkardı, bazen kantinde almak için sıraya girerdik. Çocukluğumuzun vazgeçilmezlerindendi. Ama bizi en çok okuldan sonra eve geldiğimizde sıcak sıcak elimize tutuşturulmuş hali mutlu ederdi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
331
112
31
23
17
16
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

soba üstünde kızartılan ekmeklerde çok güzel olurdu. :)

Sade Euboğlu

Çileğin üzerine varsa pudra şekeri yoksa toz şekeri döküp yemek. Petibör bisküvili pudingli pasta da 90larda çok popülerdi.

hasret Uncu

Ben çaya balık kraker atıp şişesini bekliyorum. Tam caya batacağı zaman kurtarıp Ağzıma atıyorum 😂❤️❤️❤️böyle bir zevk böyle bir lezzet yok.. Anne oldum halen ... Devamını Gör