Görüş Bildir
Haberler
Şakran Cezaevi'nde Tecavüz Skandalının Faturası Psikoloğa Kesildi

Şakran Cezaevi'nde Tecavüz Skandalının Faturası Psikoloğa Kesildi

FreiGeist
18.08.2015 - 09:21 Son Güncelleme: 18.08.2015 - 11:58

Çocuk tutukluların kendilerinden küçük yaşta olanlara işkence ve cinsel istismarda bulunduğu iddialarına dair resmi yazışmanın ortaya çıkmasıyla gündeme gelen Şakran Cezaevi'nde fatura psikolog Özgün Ergin'e kesildi! Cezaevinin o dönemki psikoloğu Ergin, 'Evrakı sen sızdırdın' denilerek, Siirt'e sürüldü ve memuriyeti bırakmak zorunda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yılın başında Şakran Cezaevi’nde çocuk tutukluların birbirlerine işkence yaptıkları ve bazı çocuklara tecavüz edildiği yönündeki iddialar gündeme gelmiş, iddiaları somut hale getiren kurum içi bir yazışma Radikal’de yayınlanmıştı.

İDDİALAR MECLİS GÜNDEMİNE DE GELDİ

Haberin yayınlanmasından sonra açıklama yapan Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü, iddiaların kısmen doğru olduğunu kabul etmiş; iddiaların TBMM’ne taşınmasının ardından da Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu görevinden alınarak, bir başka cezaevine gönderilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FATURA PSİKOLOG ERGİN’E 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Skandalın ortaya çıkarılmasının ardından, sorumlular hakkında hiçbir adli işlem yapılmazken, cezaevinin eski psikoloğu Özgün Ergin’e, Radikal’de yayınlanan yazışmayı sızdırdığı iddiasıyla uyarı cezası verildi. 

Ergin ise haberin yayınladığı gün Antalya’da eğitici eğitiminde bulunduğunu, konuyla ilgisinin olmadığını söyledi.

Ergin daha sonra da bir tayin isteği olmamasına rağmen “hizmet gereği” adı altında İzmir’den Siirt’e sürüldü. Yeni evli olan Ergin, çekilme dilekçesi vererek, memuriyetten istifa etmek zorunda bırakıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0