Görüş Bildir
Haberler
Çocuğa Cinsel İstismar Davasında Beraat ve Skandal Gerekçe: 'Göğüsleri Yok, Şehvet Uyandıramaz'

etiket Çocuğa Cinsel İstismar Davasında Beraat ve Skandal Gerekçe: 'Göğüsleri Yok, Şehvet Uyandıramaz'

Batuhan
12.11.2018 - 14:09 Son Güncelleme: 12.11.2018 - 16:53

Gazeteci Melis Alphan, 6 yaşındayken öz amcasının tacizine uğrayan Seda'nın hikayesini yazdı. 9 yıl sonra davanın sonuçlandığını ve amcanın beraat ettiğine dikkat çeken Alphan, yazısında beraat kararının 'Çocuğun göğüsleri yok, şehvet uyandıramaz' gerekçesiyle verildiğini söyledi.

Melis Alphan, Artı Gerçek’teki köşesinde, bugün 15 yaşında olan ve 6 yaşında öz amcasının cinsel istismarına uğradığını belirten çocuğu ve davayı kaleme aldı. 

'Bu gerekçenin hiçbir hukuki, tıbbi veya psikolojik açıklaması, bilimsel dayanağı yok.' diyen Alphan, karara tepki göstererek 'Savcı kendince beraat için bahane uydurmuş. Mahkeme de ikna olmuş!' ifadelerini kullandı.

Alphan, bugün 15 yaşında olan Seda'nın, 6 yaşındayken öz amcasının cinsel istismarına uğradığını aktardı. Habere göre sanık çocuğun tişörtünü yukarı doğru çekti ve göğsünü okşadı.

Olayı rehber öğretmeni ortaya çıkardı.

Olayı rehber öğretmeni ortaya çıkardı.

Habere göre sanık, çocuğun tişörtünü yukarı doğru çekti ve göğsünü okşadı:

'Seda olayın ertesinde hiç kimseye bir şey söylemedi, ailesine anlatmaya da korktu. Ancak iki yıl önce Seda, 7’nci sınıfta okurken, sınıf öğretmeni çocuğun derslerdeki dikkatsizliğini fark etti ve rehber öğretmeniyle görüştü. Rehber öğretmeni ona derslerdeki dikkatsizliğinin nedenini, kötü bir şey yaşayıp yaşamadığını sordu. İşte Seda, 6 yaşında maruz kaldığı cinsel istismarı ilk kez burada dillendirdi.'

'Onu amca olarak öpüp sevmem normaldir.'

'Onu amca olarak öpüp sevmem normaldir.'

Çocuğun cinsel istismarı ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan açılan davada Seda’nın amcası, atılı suçu kabul etmedi, “Onu amca olarak öpüp sevmem normaldir. Ancak cinsel içerikli bir durum söz konusu değildir. Hakkımdaki iddiaların hayal ürünü olduğunu düşünüyorum ve hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Ve amca beraat etti.

"Burada amcanın ceza alıp almamasından daha dehşet verici bir şey var ki, o da savcının mütalaası" diyen Alphan şöyle devam etti:

"Burada amcanın ceza alıp almamasından daha dehşet verici bir şey var ki, o da savcının mütalaası" diyen Alphan şöyle devam etti:

'Savcı, sanığın masum olduğu görüşünü 6 yaşındaki çocuğun “fiziksel özellikleri dikkate alındığında göğüs bölgesinin sanığa herhangi bir şehveti bir duygu yaşatmayacağı” düşüncesiyle gerekçelendirmiş! Kararda da Seda’nın “fiziksel olarak gelişimi tamamlanmadığı için göğüs bölgesinin oluşmadığı ve şehveti duygulara sebep olamayacağı” yazıldı ve sanığın eylemini bu aşamada bırakıp devam etmemiş olmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, cinsel saikle yapmadığı belirtildi. Bu gerekçenin hiçbir hukuki, tıbbi veya psikolojik açıklaması, bilimsel dayanağı yok. Savcı kendince beraat için bahane uydurmuş. Mahkeme de ikna olmuş!'

Alphan'ın yazısı sonrası sosyal medyadan da tepkiler geldi...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
566
186
92
28
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Urgunta Biotar

Bu hakimler ve savcılar için yıl sonunda, yıl boyunca kurtardığı orospu çocuğu bazında prim falan mı veriliyor. Ben anlamıyorum arkadaş.

alpaslan

artik herseyiyle igrenc bir ulkesin turkiye

Ozan ASAN

Ulan adam kediye köpeğe tecavüz ediyor..onların göğüs bölgesi mi var..