Görüş Bildir
Haberler
CNBC Araştırmasına Göre Y Kuşağı Milyonerlerinin %83’ü Kripto Zengini ve %48’i Daha Fazla Satın Almak İstiyor!

etiket CNBC Araştırmasına Göre Y Kuşağı Milyonerlerinin %83’ü Kripto Zengini ve %48’i Daha Fazla Satın Almak İstiyor!

Merlot Vinho
21.12.2021 - 15:00

2021, kurumsal yatırımcılar ve kripto para zenginlerini öne çıkaran bir yıl oldu. CNBC tarafından yapılan bir anket, Y kuşağı milyonerlerinin yarıdan fazlasında kripto para yatırımı olduğunu ve 2022'de daha fazlasının portföylerine ekleneceğini gösterdi. Çalışmaya 1 milyon dolar veya üzerinde yatırımı olanlar katıldı. Y kuşağı milyonerleri ise bu yatırımın kriptodan geldiğini söyledi. 

Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Y kuşağı kripto paraları seviyor.

Y kuşağı kripto paraları seviyor.

Yapılan anket, Y kuşağı milyonerlerinin çoğunun yatırım yapmak için kripto para birimlerini tercih ettiği gösteriyor. Milyonerlerin %83'ü yatırım portföyünde kriptoya yer verirken, %48'i ise 2022 yılında daha fazlasına sahip olmayı planlıyor. Ankete katılanların sadece %6'sı varlıklarında eksiltme yapmak istiyor.

Paranın çoğu kriptoda bulunuyor.

Paranın çoğu kriptoda bulunuyor.

Anket ayrıca, Y kuşağı milyonerlerinin servetlerini kriptoda tutmayı tercih ettiğini de gösteriyor. Milyonerlerin %53'ü parasının yarıdan fazlasını kriptoya yatırıyor, üçte biri ise servetinin %75 veya daha fazlasını kripto para birimlerine ayırdığını söylüyor.

En büyük korku enflasyon!

En büyük korku enflasyon!

Y kuşağının en büyük korkuları arasında kalıcı enflasyon riski bulunuyor. Çalışmaya göre %45'lik bir kesim enflasyon konusunda büyük endişe duyuyor. Çoğunluk ise, FED'in enflasyon ile ilgili aldığı kararların etkili olduğuna ve gelecekte ekonominin daha iyi bir hale geleceğine inanıyor.

Y kuşağı enflasyon tehdidini daha farklı yorumluyor.

Y kuşağı enflasyon tehdidini daha farklı yorumluyor.

CNBC varlık editörü Robert Frank, Y kuşağının enflasyon algısının diğer kuşaklara göre daha farklı olduğunu söylüyor. Açıklamaya göre sıradan insanlar enflasyonun kendi doğasındaki genel fiyat artışı riskinden korkarken, Y kuşağı yükselen faiz oranlarını ve bunun yatırımlara olan etkisini planlıyor. Yani, Y kuşağı milyonerlerinin esas korkusu enflasyonun yatırımları etkileme biçimi oluyor.

Kripto para birimleri Y kuşağı arasında yaygınlaşıyor.

Kripto para birimleri Y kuşağı arasında yaygınlaşıyor.

Öte yandan, Y kuşağının kripto para birimlerine olan ilgisi zamanla artıyor. Haziran ayında hazırlanan bir Cryptopotato raporuna göre, parasının %50'si kriptodan oluşan yatırımcı sayısı sadece %30'du. En son paylaşılan verilere göre bu oran %53'e çıkmış durumda. Bu da, kripto para birimlerini bir değer deposu veya yatırım aracı olarak kullanmak isteyen milenyum kuşağının, merkeziyetsiz teknolojileri tercih etmede ilk sırada gelmesini sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nesiller arası fark hızla büyüyor.

Nesiller arası fark hızla büyüyor.

Y kuşağının artan kripto para yatırımının aksine, Baby Boomers ve önceki nesillerde kripto para birimlerine neredeyse hiç güven duyulmuyor. Nüfusun sadece %10'luk kısmının minimum düzeyde kripto yatırımı olması, jenerasyon farkının hızla artmasını sağlıyor. Rapora göre, 40 yaş civarı yatırımlarının %9.2'sini, X kuşağı ise %6.3'ünü kriptoya ayırıyor. Sonuç olarak, merkeziyetsiz yatırım araçları ve geleceğin teknolojilerine en hızlı şekilde adapte olan kuşağın Y kuşağı olduğu görülüyor. Dünyanın büyük çoğunluğunu ise yine Y kuşağı oluşturuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın