Görüş Bildir
Haberler
Claude Monet Tablosuna İklim Aktivistleri Saldırdı!

Claude Monet Tablosuna İklim Aktivistleri Saldırdı!

Ulaş
24.10.2022 - 09:24

İklim aktivistleri, Fransız ressam Claude Monet'nin Barberini Müzesi'nde sergilenen tablosuna patates püresi ile saldırdı. 

Aktivistler hakkında, mala zarar verme ve mekana izinsiz girme suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Letzte Generation (Son Kuşak) adlı çevreci gruba üye oldukları öğrenildi.

Letzte Generation (Son Kuşak) adlı çevreci gruba üye oldukları öğrenildi.

Aktivistler, Almanya'nın Potsdam kentindeki bulunan Barberini Müzesi'nde sergilenen Claude Monet'nin 'Les Mueles' (Saman Yığınları) serisinde yer alan bir eserine patates püresi attı.

Grup, saldırı görüntüsünü Twitter hesabından paylaştı!

Eylemi gerçekleştiren kadın 'İnsanlar açlık çekiyor, insanlar donuyor, insanlar ölüyor. Bir iklim felaketinin içindeyiz. Sizin tek korktuğunuz bir tablonun üzerine domates çorbası veya patates püresi olması. Benim neden korktuğumu biliyor musunuz? Bilimin 2050'de ailelerimizi besleyemeyeceğimizi söylemesi. Dinlemeniz için tablonun üzerinde patates püresi mi olması lazım? Yemek için kavga etmek zorunda kalırsak bu tablonun hiçbir değeri olmayacak' dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Brandenburg Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Mario Heinemann, iki aktivistin gözaltına alındığını duyurdu. 

Barberini Müzesi'nden yapılan açıklamada ise 110 milyon dolarlık tablonun incelemeye alındığı aktarıldı. Ayrıca tablonun camla kaplı olduğu için hiçbir zarar görmediği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
46
28
9
8
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Thistle

Kozmetik harcamalarından (ARGE) kısılması halinde, dünyadaki açlığın bir yılda çözüleceğini okumuştum bir yerlerde. Çevreyi en çok kirleten sektör ise petrok... Devamını Gör

bayram

Tablonun sahte olduğunu bilsem de saldırı pek de doğru bir eylem değil. Ama söylediklerinin her bölümünde haklılık payı çok yüksek.

.....

Kimbilir kime hizmet ediyorlar ama farkında değiller, naif ve aptal görünüyorlar, kimin maşası olduklarının bile farkında değiller.

Ümit Mustafa

Geri zekalılar bu aktivistlerde bazen saçmalıyor sırf ses getirsin diye insanlığın ortak mirası olan bir tablodan ne istediniz. Tablonun suçu ne ?

DR.D

Tabloda cam kaplama varmış böyle gerizekalılara karşı koruma olarak.