Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Terör Saldırısı: 2 Ölü

Cizre'de Terör Saldırısı: 2 Ölü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca polis aracı ile otomobile yönelik gerçekleştirilen saldırıda 2 kişi öldü.

AA'nın verdiği bilgiye göre, Cizre'nin Nur Mahallesi'nde polis aracının geçişi sırasında teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenledi. Olayda roketatarın bir eve isabet emesi sonucu evde bulunan Bahattin Sevinik (50) yaralandı.

Hastane yolunda ikinci saldırı

Ailesi ve komşuları, ağır yaralanan Sevindik'i otomobille hastaneye götürürken, teröristler bu kez de otomobile uzun namlulu silahla ateş açtı. Otomobilde bulunan Sevinik'in komşusu Suphi Sarak da (50) yaralandı.

İki yaralı da hayatını kaybetti

Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar yolda yaşamını yitirdi.

Sevinik ve Sarak'ın cenazesi Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere Kasrik Beldesi'ne götürüldü.

Cizre'de son durum

Cizre'de son durum

Her aileye 5 ekmek

DHA muhabiri'nin aktardığına göre 6 gündür operasyonların ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü ve tek bir fırının açık olduğu ilçede her aileye 5'er ekmek veriliyor.

Şırnak Valiliği yaptığı iki ayrı açıklamada 2 PKK'lının öldürüldüğü, örgütün çok sayıda mühimmatının ele geçirildiğini, ayrıca kamu düzeninin tam olarak sağlanması için sokağa çıkma yasağının sürdüğünü belirtti.

Birçok cadde ve yolun kapalı olduğu belirtilen ilçede güvenlik güçlerinin silahlı gruplarla zaman zaman çatıştığı bildiriliyor.

Elektriklerin kesik olduğu Devlet Hastanesi'nde ise sadece bir doktor bulunduğu, diğer sağlık görevlilerinin işe gitmediği belirtiliyor.

Şırnak Barosu: Yasak kaldırılsın

Şırnak Barosu avukatları, Cizre'deki sokağa çıkma yasağının evrensel hukuk ve ulusal mevzuata aykırı olduğunu belirterek, cübbeleriyle birlikte yürüyüş düzenledi.

Operasyonların ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'nin ablukada olduğu görüşünü savunan Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı Savaş Tanış,'Bugüne kadar sürdürülen bu trajedi tüm Türkiye kamuoyunun bilgisi dahilinde olmasına rağmen, yetkili ve görevli kamu otoriteleri sözü edilen insanlık dramına karşı seyirci kalmaktadır' dedi.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0