Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Sandık Taşıma Kararı Sadece Merkez İçin Değil

Cizre'de Sandık Taşıma Kararı Sadece Merkez İçin Değil

Deniz Gök
21.09.2015 - 20:40 Son Güncelleme: 22.09.2015 - 13:24

Şırnak'ın Cizre ilçesinde İlçe Seçim Kurulunun, sadece Cudi, Nur ve Sur mahalleleri için değil, ilçeye bağlı 23 köy ve mezrada da 1 Kasım'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde sandık kurulmaması kararını aldığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre İlçe Seçim Kurulu, 23 köy ve mezradaki sandıkların güvenlik gerekçesiyle başka köy ve mezralara alınması yönünde karar aldığı öğrenildi. Karara tepki gösteren Cizre HDP ilçe Başkanı Ali Akdeniz, kararın siyasi bir karar olduğunu belirterek, 'Sandıkların kurulacağı mahallerde barikat, çukur yoktur. Sadece milletten öç almak ve eziyet çektirmek için yapıyorlar. Karara itiraz edeceğiz' dedi.

Önce ilçe merkezindeki 3 mahalle için karar alındı

Önce ilçe merkezindeki 3 mahalle için karar alındı

İlyas Akengin / AFP

Bir süre önce çatışmaların yaşandığı ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre ilçesinde ilçe Seçim Kurulu, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimlerde Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde güvenlik gerekçesiyle sandık kurulmaması kararı aldı. 

Cizre İlçe Seçim Kurulu kararında, taşımalı sistemin gerekçesi, 'İlçe seçim kurulu başkanlığımızca yapılan inceleme ve gözlemlerde, önceki seçimlerde yaşanan aksaklıklardan edinilen tecrübeler nazara alınarak, Nur, Cudi ve Sur mahallelerinde kazılan hendek ve barikatların halen bulunduğu, seçim sandıklarının o mahalleye konulması seçim güvenliği nedeniyle sakıncalı ve tehlikeli olacağı, güvenlik güçlerini ve sandık personeline karşı bombalı eylem yapılma ihtimali, seçimde görevlendirilecek personel bulunmama ihtimali göz önünde bulundurulup, seçimin düzenli geçebilmesi, seçim sonuçlarının sağlıklı şekilde başkanlığımıza intikal ettirilmesi için Cizre ilçesinde sandık kurulum yerlerinin yeniden belirlenmesine ihtiyaç duyulmuş olup, bakanlığımızın 08/08/2015 tarihli yazılarında belirtilen hususlar gereğince sandıkların aşağıdaki belirtildiği şekilde kurulmasına karar vermek gerekmiştir’’ şeklinde açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçim kurulu 23 köy ve mezra için de aynı kararı aldı

İlçe merkezindeki 3 mahalle için sandık kurulmama kararı alıp sandıkların başka yere kurulmasını isteyen İlçe Seçim Kurulu'nun Cizre'ye bağlı 23 köy ve mezra içinde karar aldığı ortaya çıktı. Muhtarlara ve bazı siyasi parti temsilcilerine tebliğ edilen kararda, Cizre ilçe Jandarma Komutanlığının talebi üzerine aralarında, Kurtuluş, Dirsekli, Çağıl, Bağlarbaşı, Yeşilyurt, Taşhöyük, Erdem, Uğur, Koçtepe köyleri ve bazı mezralarında bulunduğu 23 köy ve mezrada güvenlik gerekçesiyle sandıkların kurulamayacağı ve sandıkların güvenli görülen yerlere kurulması kararının verildiği öğrenildi.

Karara tepki gösteren Cizre HDP ilçe Başkanı Ali Akdeniz, kararın siyasi olduğunu, insanlara eziyet çektirmekten başka amaç taşımadığını belirterek, 'Halkı cezalandırmaktan başka bir şey değil. Sandıkların kurulduğu okulların bulunduğu mahallerde çukur ve barikat yoktur. Milletten öç almak ve onlara eziyet çektirmek istiyorlar. Biz karara itiraz edeceğiz' dedi.

Bitlis Valiliği'nden sandık taşıma başvurusu

Bitlis Valiliği de bugün bazı köylerdeki oy sandıklarının il ve ilçe merkezlerine taşınması ve seçmenlerin buralarda oy kullanması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0