Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Patlama: İki Çocuk ve Bir Polis Yaralı

Cizre'de Patlama: İki Çocuk ve Bir Polis Yaralı

FreiGeist
28.07.2015 - 16:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre'de çocukların oynadığı bir alanda meydana gelen patlamada iki çocuk ve bir polis memuru yaralandı. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Radikal'den İdris Emen'in verdiği bilgiye göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde, çocukların oyun oynadığı bir alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan iki çocuk hastaneye kaldırıldı ve biri ameliyata alındı.

Cizre Yafes Mahallesi Berivan Caddesi'ndeki barikatları kaldırmak için operasyon düzenleyen polisle bazı gruplar arasında çatışma çıktı. Bu esnada meydana gelen bir patlamada sokakta oyun oynamakta olan iki çocuk ile bir polis yaralandı. Yaralanan 8 yaşındaki Şirin Başkurt ve kuzeni 10 yaşındaki Yasemin Başkurt'un yakınları, olay sırasında çocukların evlerinin önünde oynamakta olduğunu ve bu esnada meydana gelen patlamayla yaralandıklarını söyledi.

Yaralı iki çocuk ile 24 yaşındaki polis memuru N.G  Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Altok da hastaneye gelerek, yaralılar hakkında bilgi aldı.

Anadolu Ajansı patlamanın göstericilerin attığı el yapımı bombadan kaynaklandığını duyurdu.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre ise PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Gençlik Hareketi (YDG-H) tarafından Berivan Caddesi üzerinde kurulan barikatların polis tarafından kaldırılması sırasında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce el yapımı patlayıcı atıldı.

Bu arada yaralı çocukların, Cizre'de daha önce polis kurşunuyla hayatını kaybeden Nihat Kazanhan'ın kuzenleri oldukları öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0