Görüş Bildir
Haberler
Çin'de Programcıları Motive Etmesi Amacıyla Kadınlar İşe Alınıyor

Çin'de Programcıları Motive Etmesi Amacıyla Kadınlar İşe Alınıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin’deki bazı şirketlerin, geneli erkeklerden oluşan bilgisayar programcılarını motive etmeleri amacıyla kadınları işe aldıkları ortaya çıktı.

Trending In China tarafından yapılan bir habere göre, Çin’deki internet şirketleri; bünyesinde çalıştırdığı ve çoğu erkeklerden oluşan bilgisayar programcılarının işlerine daha iyi motive olmalarını sağlamak amacıyla kadın çalışanları işe alıyor.

Programcıların çoğunun erkek olmalarını gerekçe göstererek böyle bir girişimde bulunan internet şirketleri, işe aldıkları kadınların -tabiri caizse- “amigo” olmalarını istiyor.

Programcıların motivasyonlarını yüksek tutmak için işe alınan kadınlar, programcılar için eğlenceli bir çalışma ortamı sağlamakla yükümlü. Bunu ise, programcılara kahvaltılarını hazırlamak, onlarla muhabbet etmek, masa tenisi oynamak gibi aktiviteler yaparak sağlıyorlar.

Çin’deki bir internet şirketinde İnsan Kaynakları yöneticisi olarak görev yapan bir kişinin aktardığı bilgilere göre, kendi şirketleri şimdiye kadar üç kadını bu amaçla işe almış durumda. Bu kadınlar, çoğu erkek olan programcıların daha sosyal olmalarını ve daha iyi motivasyona sahip olmalarını sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu yeni uygulama sayesinde, çalışan performansının oldukça arttığı ve işe daha fazla odaklanıldığı belirtilse de; yaklaşımın temelinde (haklı olarak) seksizm yattığını söyleyenler de var.

Çin’de şu ana kadar kaç tane şirketin böyle bir uygulamaya geçiş yaptığı henüz bilinmiyor. Ancak birçok şirketin bu fikre sıcak baktığı da verilen bilgiler arasında.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0