Görüş Bildir
Haberler
CİMER Şikayet Nasıl Yapılır? CİMER Şikayet ve Başvuru Sorgulama Ekranı

CİMER Şikayet Nasıl Yapılır? CİMER Şikayet ve Başvuru Sorgulama Ekranı

Birçok vatandaşın kullandığı CİMER sistemi şikayetlerin direkt olarak Cumhurbaşkanlığı'na iletilmesini sağlayarak kolaylık oluşturuyor. Sistem üzerinden sizden istenilen kimlik bilgileri vs gibi bilgileri doğru bir şekilde girerek başvuru yapılıyor. Başvuruların durumu da sorgulanabiliyor. Bazı durumlarda da dilek ve şikayetleriniz ilgili makamlara direkt olarak iletiliyor.  Peki CİMER şikayet başvurusu nasıl yapılır? CİMER'e şikayet nasıl yazılır? CİMER şikayet sorgulama nasıl yapılır?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

CİMER sistemi üzerinden vatandaşlar şikayet, öneri ve taleplerini direkt olarak sistem üzerinden Cumhurbaşkanlığı'na iletebiliyor.

CİMER sistemi üzerinden vatandaşlar şikayet, öneri ve taleplerini direkt olarak sistem üzerinden Cumhurbaşkanlığı'na iletebiliyor.

CİMER sistemi daha önceden kurulan benzer bir sistem olan BİMER ile 2018 yılında birleştirilmiş ve günümüzde CİMER adı altında devam etmektedir. CİMER sistemi üzerinden vatandaşlar kurum ve kuruluşlarla ilgili talep, öneri ve şikayetlerini iletebilmektedir. İletilen başvurular direkt olarak ilgili makama gönderilmekte ve gerekli işlemler yapılmaktadır.

CİMER Şikayet Başvurusu Nasıl Yapılır?

CİMER Şikayet Başvurusu Nasıl Yapılır?

CİMER'e başvurular  e-Devlet üzerinden veya Cumhurbaşkanlığı resmi web sitesi üzerinden yapılabiliyor. İzlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde;

Cumhurbaşkanlığı resmi web sitesi üzerinden CİMER şikayet başvurusu yapmak için;

  • Öncelikle https://www.tccb.gov.tr/ bu linke tıklayınız.

  • Ardından açılan ana sayfada en üstte yazan 'Bilgi Edinme' kategorisine tıklayınız.

  • Çıkan sekmede 'CİMER' yazısına tıklayın.

  • Sayfa sizi direkt olarak CİMER başvuru sayfasına yönlendirmektedir.

  • Açılan ekranda sizden istenen adınız, soyadınız, T.C kimlik numaranız. doğum tarihiniz, kimlik seri no'nuz ve telefon numaranız gibi bilgileri girerek devam edin.

  • Ardından telefon numaranıza bir onay kodu gönderilir ve bu onay kodunu açılan sayfadaki bölüme girerek CİMER başvuru ekranına giriş yapabilirsiniz.

  • Çıkan sayfadaki bilgilerinizi eksiksiz girerek yukarı bölümde ne ile ilgili başvuru yapacağınızı seçmeniz gerekmektedir (örneğin; istek, öneri, şikayet, ihbar)

  • Arından aşağıda bulunan 'İleri' butonuna basarak açılan 'Başvuru Detayı' sayfasında  konuyla ilgili iletmek istediklerinizi metin kutusuna yazabilirsiniz.

  • Eklemek istediğiniz bir fotoğraf, video vs. gibi bir dosya varsa aşağıdan 'Dosya Ekle' bölümünden ekleyebilirsiniz.

  • Tüm bunları tamamladığınızda yine ileri butonuna tıklayıp 'Başvuruyu Tamamla' kısmından başvurunuzu gözden geçirerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

CİMER'e Şikayet Nasıl Yazılır?

CİMER'e Şikayet Nasıl Yazılır?

e-Devlet sitesi üzerinden CİMER'e başvuruda bulunmak için;

  • Tarayıcınız üzerinden e-Devlet resmi web sitesine giriniz.

  • T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi girerek sisteme giriş yapın. (Eğer bir e-devlet şifresine sahip değilseniz en yakın PTT binasına giderek bir e-devlet şifresi edinebilirsiniz.)

  • Açılan sayfada yukarıda bulunan arama kısmına basarak 'Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi' yazıp arama tuşuna basın.

  • Açılan sayfada aşağıda bulunan 'Uygulamaya Git' butonuna tıklayın.

  • Ardından yine CİMER başvuru ekranına yönlendirilmiş olacaksınız. Buradan yukarıda anlattığımız gibi aynı işlemleri sırasıyla uygulayarak CİMER şikayet başvurunuzu oluşturup, tamamlayabilirsiniz.

CİMER Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

CİMER Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

CİMER'e internet üzerinden yaptığınız başvuruların sorgulamasını yapabilirsiniz. Sorgulama ekranı ile başvurunuzun son durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz. CİMER başvuru sırasında size 'başvuru takip sayısı' verilir ve e-posta adresinize başvurunuzun alındığına dair bir bilgi gönderilir. 

CİMER başvuru sorgulamanızı da e-devlet üzerinden 'Başvuru Sorgulama' ekranı üzerinden veya cimer.gov.tr üzerinden yapabilirsiniz. Ayrıca CİMER çağrı merkezini arayarak da başvuru durumunuzu öğrenebilirsiniz. (0312 590 20 00 / 0). 

CİMER ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilmek için CİMER SIK SORULAN SORULAR sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
28
14
12
8
7
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selahaddin Sonmez

İyi günler sağlık çalışanları evlere ayakkabı ların çıkartıyorlar galoş kullan mıyorlar dışarının pisliğini evlere taşıyor her türlü hastalık dışarıda var ab... Devamını Gör

Sefer Konaş

Sivas ili koylisar kılıcpınar köyünden selamlar iki gündür eletrikleriniz yok arıyoruz hiç ilginelen yok saygılar cumhur başkanım

Leylaa Yildiz Bagci

merhaba ben her yıl kömür yardımı alıyordum busene reddedildi evimiz kira müstakil sobalı durumumuz yok iki çocuk var aldığım mağasta yetmiyor borcumuz var... Devamını Gör