Görüş Bildir
Haberler
Cilt tipine göre doğru temizleyiciyi nasıl seçilir?

Cilt tipine göre doğru temizleyiciyi nasıl seçilir?

NORMAL CİLTLER:

Normal ciltlerin farklı bir bakıma ihtiyacı vardır. PH dengesi korunmuş hafif bir temizleyici bu cilt tipi için uygun olacaktır. PH derecesi yüksek bir temizleyici kullanılırsa cildin koruyucu asit mantosu zarar görebilir. Papatya ve lavanta içeren cildi çok kurutmayacak yüz yıkama ürünlerini tercih etmeli, cildi kurutacak olan sülfatlardan uzak durulmalıdır. Alkol içeren güçlü temizleyiciler bu cilt yapısını kurutur.

Kaynak: http://kuafordeyim.net/
İçeriğin Devamı Aşağıda

OLGUN CİLTLER:

 Olgun ciltler çok daha hassas ve kırılgandır. Cilde gereken yağı söküp almayan hafif temizleyiciler bu ciltlere uygundur. Glikolik yada laktik asit gibi alfa hidroksi asitler (AHA) ile ciltteki ölü derileri soymak bu cilt yapısına çok faydalıdır. Sütler ve krem temizliyiciler de cildi yatıştırdıkları için bu ciltlere uygun seçenekler arasında yer alır. Benzoil peroksit ve salisilik asit gibi akneli ciltlere yönelik kurutucu özelliği olan temizleyicilerden mutlaka uzak durulmalıdır.

AKNELİ CİLTLER:

Yeşil çay özü,salisilik,laktik ya da glikolik asitler, benzoil peroksit gibi akne kurutucu içeriklere sahip temizleyiciler kullanılmalıdır. Fakat temizleyicinin içinde üçten fazla asit varsa uzak durulmalıdır. Çünkü cildinizi tahriş edecektir. Kalık yoğun dokulu krem temizleyiciler ve yağ içeren ürünlerden uzak durulmalıdır.

KURU CİLTLER:

Hyaluronik asit içeren nemlendirici temizleyiciler kullanılmalıdır. Sütlü yada krem temizleyiciler de kuruluğun giderilmesine yardımcı olur. Gerekli yağları ciltten söküp atacak olan sülfat bazlı temizleyicilerden uzak durulmalıdır.

KARMA CİLTLER:

Karma ciltler farklı bir temizleme işlemi gerektirir. Karma ciltlerde detoks yapan bir yıkama ve ölü derileri soyacak bir uygulama tercih edilmelidir. Çay ağacı yağı bu cilt tipi için idealdir. Yağlı olma yatkınlığından dolayı kuru ve olgun ciltlerin kaldırabileceğinden daha güçlü temizleyici ve soyucuları kullanabilirler. Cildin çok kurumasına sebep olacak güçlü alkol bazlı temizleyicilerden uzak durulmalıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın