Görüş Bildir
Haberler
Cilt Bakımına Önem Veren Kadınlar Buraya! Bilmeniz ve Uzak Durmanız Gereken Noktalar

etiket Cilt Bakımına Önem Veren Kadınlar Buraya! Bilmeniz ve Uzak Durmanız Gereken Noktalar

Gozex
08.10.2016 - 08:31

Günümüzde o kadar çok kozmetik ürünü o kadar çok reklam var ki bu konuda çoğu zaman Google amcadan yardım istiyoruz. Bright Side editörleri de bizim için bu konuyu bilimsel gerçeklere dayanarak araştırmışlar ve bir güzel tüyolar vermişler. Biz de bunları sizinle paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-gir...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cildinizi önemsiyorsanız hemen bırakmanız gereken 6 alışkanlık:

1. Yüzünüzü sabunla yıkamak.

1. Yüzünüzü sabunla yıkamak.

Sabun düzenli kullanılırsa cildinizi kurutur ve koruyucu tabakasını tahriş eder, bu da sivilcelere sebep olur. Ayrıca SLS (Sodyum Lauret Sülfat) içeren temizleyicilerden de uzak durmalısınız, onun yerine yumuşak köpüklü kremler veya temizleyici losyonlar kullanmalısınız.

2. Fırça kullanımı.

2. Fırça kullanımı.

Yüzünüzü ovmak onu sertleştirir. Etkileri şüpheli olmakla beraber, fırçalar kısa ömürlüdür ve daha sık kullanmak zorunda kalırsınız. En etkili çözüm asit içeren peeling ve yağ dengeleme sıvıları.

3. Cildiniz yağlı olduğu için çok uğraşmak.

3. Cildiniz yağlı olduğu için çok uğraşmak.

Cildinizi ne kadar yorarsanız, o kadar kötü olur. Cildinize göre bir bakım yöntemi seçin, temel kuralları takip edin ve sonuçları göreceksiniz. Sivilce gibi ciddi problemleriniz varsa, kendiniz çözüm bulmaktansa bir dermatoloğa ya da kozmetikçiye görünün.

4. Bronzlaşmak.

4. Bronzlaşmak.

Güneş vücudunuza zararlı. Güneş'in size verdiği zarar derinizde lekeler oluşmasına sebep olur. Bu yüzden cildinizi, özellikle yüzünüzü yılın her zamanı güneşten korumalısınız. Eğer hala bronz görünmek istiyorsanız oto-bronz sprey ya da bronzlaştırıcı makyaj ürünleri kullanın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Buzdolabınızı makyaj çantasına çevirmek.

5. Buzdolabınızı makyaj çantasına çevirmek.

Geleneksel kozmetik ürünler güzel hoş ama dürüst olalım, artık bunların modası geçti. Yüzünüze yoğurt sürmek var bir de laktik asit içeren krem kullanmak. Evet, C vitamini vücudunuza faydalı, ancak kreminizin içine vitamin hapı atmanız onu daha yararlı hale getirmiyor.

6. İnternetteki her öneriyi uygulamak.

6. İnternetteki her öneriyi uygulamak.

Şimdi bir güzellik uzmanının tavsiyesiyle internetteki bir yabancının tavsiyesi aynı olmuyor. Genel bilgileri bulabilirsiniz, ancak cildiniz sadece ve sadece size ait. Onu en iyi siz biliyorsunuz. İnternet birçok kötü tavsiyeyle dolu.

Cildinizin farklı kozmetik ürünlere nasıl tepki verdiğini ölçün, birçok ürün deneyin ve kısa sürede size en uygununu bulacaksınız.

Cildinizi mükemmelleştirmek için her gün uygulayabileceğiniz 4 adım:

1. Temizleme.

1. Temizleme.

Süt, pelesenk, temizlik kremi gibi köpüksüz temizleyiciler veya SLS'siz köpükler kullanın. Yüzünüzde makyaj varsa öncelikle onu temizleyin, sonra yüzünüzü yıkayın.

2. Tonik

2. Tonik

Cildin görünümünü düzenleyici asidik tonik kullanmak cilt bakımını kolaylaştırıyor. İçerdiği maddeler arasında salisilik asit arayın. Yağlı ciltler için mükemmel.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Nemlendirme.

3. Nemlendirme.

Cilt tipinize göre bir krem seçin ancak unutmayın, güzel bir ton için sihirli bir çözüm yok. Krem, aslında eksra nem, besin vs. sağlayacak koruyucu bir katman. İlave bakıma ihtiyaç duyarsanız, serum alın ve kremden önce yüzünüze uygulayın.

4. Güneş kremi.

4. Güneş kremi.

Bunlar ikiz kardeşler, biri ABD'nın kuzeyinde yaşıyor ve sigara kullanmıyor. Diğeri ise California'da yaşıyor ve 16 senedir sigara içiyor. Güneş kremi kullanıp kullanmamak sizin seçiminiz. Ancak koruma faktörü içeren kozmetik ürünler cildiniz için gerekli.

Cilt bakımınız için birkaç ek tavsiye:

  • Siyah noktaları yok etmek için yağlı ve salisilik asitli kozmetikler kullanın. Burnunuza ve etkilenen kısımlara bol bol sürün ve yıkamadan önce ovalayın. 

  • Tıkalı cilt sorununa da çözüm salisilik asit.

  • En iyi antibakteriyel cilt bakım ürünü benzoil peroksit, aynı zamanda yağlı ciltler için ideal. Antibiyotikler de yardımcı olur ancak bakteriler kolayca direnç üretecektir.

  • Sivilce izleri ve aşırı pigmentasyon için en iyi çözüm asitler ve C vitamini. Derin akne izlerine asitler yardımcı olmayacaktır, bu yüzden peeling için bir güzellik uzmanına veya güzellik salonuna gitmelisiniz.

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
440
152
59
20
20
19
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gurbağı

Doğal çözümleri neden bu kadar göz ardı ettiğinizi anlamadım. Cilt sorunlarını çözmek için illa pahalı ürünlere ihtiyacımız yok diye düşünüyorum. Sirke salat... Devamını Gör

Kadir Ceylan

zerdaçal ne aq :)

Yağmur

Peki 4 numaradaki güneş kremi kullanmayla sigaranın ne alakası var?

TC Sıla Çil

ahhh bi anlasak onu :)

horhorcaddesi

yani diyor ki yüzünüzü asitle yıkayın yüz kalmazsa sorunda kalmaz...