Görüş Bildir
Haberler
Cilt Bakımı Ve Önemi

Cilt Bakımı Ve Önemi

Emre Erdem Ünver
08.07.2014 - 02:02 Son Güncelleme: 08.07.2014 - 02:35

Cilt Bakımı Ve Önemi

Günümüzde modern hayatta kişisel bakım oldukça önelidir. Özellikle çalışan kişiler dış görünüşlerine fazlasıyla önem vermek zorundadır. Günümüzde beslenmenin bozulması ve dış faktörler de cilt yapısını fazlasıyla bozmakta, sıkıntılar yaratmaktadır. Aşırı kuruluk ya da yağlanma, kırışıklıkların hızlanması bu sorunlardan başta gelenleridir. Cilt bakımı bu nedenle günlük hayatta en çok önem verilen ve vakit harcanan konulardandır. Fakat bir ürün almadan ya da çözüm uygulamadan önce mutlaka cilt tipi ve yaşanan sorun belirlenmelidir.

Cilt bakımında uygulanabilecek birçok ürün bulunmaktadır. Ancak ürün alınırken mutlaka içeriğe, cilde uygunluğuna ve kullanımının gerekip gerekmediğine dikkat edilmelidir. Çünkü alerjen vücutlarda bazı maddeler tepkimeye yol açabilmektedir. Ayrıca rastgele ve gereksiz yere kullanılan ürünler çoğunlukla cildin dengesini bozmaktadır. Güzellik merkezleri cilt tipinin belirlenmesinde isteyen kişilere test yapmakta ve yönlendirmeleri gerçekleştirmektedir. Kimyasal ürünler dışında doğal içerikli birçok ürün ve yöntem de bulunmaktadır. Kişiler uzmanlara danışarak kendileri için en uygun olanı rahatlıkla uygulayabilirler.

Cilt bakımı konusunda bireysel olarak da alınması gereken birçok önlem bulunmaktadır. Temizliğe önem vermek, doğru vücut temizlik ürünlerini kullanmak bunlardan bazılarıdır. Ancak sigara ve alkol kullanımı her önleme rağmen cildin çabuk yaşlanmasına sebep olmakta ve vücudun yapısını bozmaktadır. Zararlarından her yerde bahsedilen sigara ve alkol burada da karşımızda çıkmaktadır. Bunlardan hayatın her aşamasında uzak durmak birçok noktada fayda sağlamaktadır. Sivilceleri ve siyah noktaları sıkmak ise hem iltihaplara neden olabilmekte hem de iz bırakabilmektedir. Günlük kullanılan bakım ürünlerinin de düzenli temizlenmesi önem taşımaktadır. Sürekli kullanılan cımbız, makyaj fırçaları gibi ürünlerinin temizlenmemesi bakterilere davetiye çıkarmaktadır. Cilt enfeksiyonları ise çoğu zaman ciddi sonuçlar doğurmakta iyileşmeye rağmen ciltte izler bırakabilmektedir.

Günümüzde cilt bakımında yapılan...

Devamı İçin: http://www.saglikhatti.info/cilt-bakimi-ve-onemi/

Kaynak: http://www.saglikhatti.info/cilt-baki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın